1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gurbetçiler Geleneksel Toplu Bayram Sofralarında Hasret Gideriyor
Erdoğan’dan AP’ye: 'Sınır Kapıları Açılır' Tehdidi

Erdoğan’dan AP’ye: 'Sınır Kapıları Açılır' Tehdidi

Erdoğan, Türkiye’yle müzakerelerin geçici dondurulması yönünde tavsiye kararı alan Avrupa Parlamentosu’na, “Bana bak, daha ileri giderseniz sınır kapıları da açılır bunu da öyle bilesiniz” diye gözdağı verdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’yle müzakerelerin geçici dondurulması yönünde tavsiye kararı alan Avrupa Parlamentosu’na, “Bana bak, daha ileri giderseniz sınır kapıları da açılır bunu da öyle bilesiniz” diye gözdağı verdi.

Adalet ve Kadın adlı etkinlikte konuşan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun kararına şöyle tepki gösterdi: “Hiçbir zaman siz insanlara dürüst davranmadınız. Aylan bebekleri sahillerden siz almadınız. Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkuleye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz. Bana bak; daha ileri giderseniz sınır kapıları da açılır. Bunu da öyle bilesiniz. Kuru sıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar.”

Erdoğan, toplantıda, gelen yoğun tepkilerin ardından komisyonda torba yasa tasarısından çıkarılan cinsel istismar maddesine de değindi.

‘İstismara yol açabileceğini gördüm’

Erdoğan, önceki konuşmalarının aksine kadın-erkek eşitliğinden bahsederek, “Erkek kadından üstündür diye bir hüküm yok, yaratılışta eşitlik var. Üstünlükse sadece takvada olabiliyor. Kadınları sadece cinsiyetleri üzerinden tahkim eden anlayışı reddediyoruz. Yoksulluğun faturası kadına kesiliyor, evdeki mesaisi görmezden geliniyor, iş yerinde ayrımcılığa uğruyor. Modern kadın prototipine uymak baskısı geliyor. Örf, adetlerle kırılması zor yapılar geliyor” dedi.

Kanun değişikliğinin yeterince özenli hazırlanmadığını söyleyen Erdoğan, “Belirsizlikler nedeniyle istismara yol açabileceğini gördüm. Maksadının dışında istismarlara yol açmayacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettim. Mevcut haliyle çıkarılması yerine geniş bir mutabakatla ele alınmasını tavsiye ettim. İnanıyorum ki geniş mutabakatla yeniden parlamentomuza gelecektir” dedi.

Erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için toplumsal ve sosyal değişikliklerin olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Toplumda bir anlayış değişikliğinin getirilmesi gerekiyor. Örflerde adetlerde kadının istismarıyla ilgili ne varsa bunların hepsinin inancımıza aykırı olduğuna inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.