1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Baydemir: Tutuklu HDP Eşbaşkanları ve Vekilleri Tecritte
Erdoğan: Türkiye, Türkiye’den Büyüktür

Erdoğan: Türkiye, Türkiye’den Büyüktür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 780 bin kilometrekareye sığamayacağımızı belirterek, Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğunu söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’nda konuştu.

“Biz 780 bin kilometrekareye sığamayız. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır” diyen Erdoğan “Türkiye, Türkiye’den büyüktür” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Kurtuluş savaşı ve darbe girişimine karşı mücadele arasında fark yok”

“Vefatının 78. yıl dönümünde kurtuluş savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i hayırla yad ediyorum.

“Milletimiz nezdine Çanakkale Savaşı ile, Kurtuluş Savaşı ile, Doğu ve Güneydoğuda yıllardır yürüttüğümüz mücadeleyle 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadele arasında hiçbir farkı yoktur.

“Bunların hepsi milletimizin yedi düvele karşı verdiği istiklal ve istikbal mücadelesidir. Bizim kültürümüzde sömürgecilik anlayışı yoktur.

“780 bin kilometrekareye sığamayız”

“Bugün gidin Suriye’ye, Irak’a, Kuzey Afrika’ya, Balkanlar'daki herhangi bir yere. Orada Türkiye ile ilgili kanaatlerde sorun, hiçbir yerde sömürge, zulüm, katliam gibi ifadeler duyamazsınız. Bunların yerine ‘Vefalı Türk geldi’ ifadesini işitirsiniz.

“Hani diyorum ya dünya beşten büyüktür. Türkiye, Türkiye’den büyüktür. Bunu böyle bilelim. Biz 780 bin kilometrekareye sığamayız. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır.

“‘Yeni Türkiye’ kavramını ilk kez Gazi kullandı”

"Yeni Türkiye kavramının ilk kez Gazi tarafından Nutuk'ta defalarca zikredildiğini paylaşmak, hatırlatmak isterim.

“Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı'nı kalkan yaparak bu kavram üzerinden bizi yıpratmaya çalışanların aslında cumhuriyet ruhuna ne kadar yabancı oldukları ortadadır.

“CHP onun adını ağzına almayı hak etmiyor”

"Gücünü milletten alan Fatih, İstanbul'un ve Yeni Çağ'ın kapılarını bize açarken, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları da 'bitti' denilen bir milletten devşirdikleri güçle Yeni Türkiye'yi inşa ettiler.

“Açıkçası ben, Samsun'a çıktığı andan itibaren mücadelesini sadece milletine güvenerek yürüttüğünü söyleyen Gazi'nin mesajlarını hala anlayamayanlar olduğunu üzüntüyle takip ediyorum ve görüyorum.

“Üstelik bunların başında da bizzat kurucusu olduğu partinin mirasyedileri geliyor.

“Kendi küçük siyasi çıkarları uğruna ülkelerini, milletlerini, devletlerini Gazi'nin emaneti olan Yeni Türkiye'yi karalamanın, itibarsız hale getirmenin, hedef haline getirmenin peşinde olanlar onun adını ağızlarına almayı hak etmiyorlar. 

“Tarihimizin 90 yılla sınırlandırılmasına izin vermeyeceğiz”

"Gazi'yi kendi dogmalarının içinde hapsetmeye çalışarak devlet ve millet tarihimizi 90 yılla sınırlandırmaya kalkanlara izin vermeyeceğiz.

“İlköğretimden itibaren, ki buna artık 'anaokulları' diyoruz, ders kitaplarının bu çerçevede yeniden gözden geçirilmesi dahil milletimizi tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle buluşturacak her türlü adımı süratle atmalıyız." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.