1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Maliye Bakanı Şimşek'in Açıklamaları (2)
Erdoğan Gitmediği İlleri de KAZANDI

Erdoğan Gitmediği İlleri de KAZANDI

Başbakan Erdoğan, seçim sürecinde miting yapamadığı 13 ilin 11'inde büyük başarı kazandı. Bitlis ve Ardahan'da oyu azalan AK Parti, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de de oylarını a

A+A-

Başbakan Erdoğan, seçim sürecinde miting yapamadığı 13 ilin 11’inde büyük başarı kazandı. Bitlis ve Ardahan’da oyu azalan AK Parti, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli’de de oylarını artırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin seçimden zaferle çıkmasının ardından AK Parti Genel Merkezi’nin balkonundan yaptığı konuşmada partisine oy verenlere teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, seçim sürecinde gidemediği illeri de ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Erdoğan’ın miting yapamadığı 13 ilin 11’inde AK Parti’nin oylarını artırması dikkat çekti.

Bartın, Sinop ve Burdur gibi illerde 2007 seçimlerine göre yüzde 10 civarında bir artış var.

Başbakan’ı karşılarında göremeyen Kırşehir, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Karaman, Erzincan ve Karabük’te de AK Parti ipi göğüsledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Tunceli’de vekil çıkaramayan Erdoğan, ancak oylarını artırmayı başardı.

Öte yandan, Erdoğan’ın gidemedeği Ardahan’da AK Parti’nin oy oranı son seçime göre çok küçük bir miktar azalarak yüzde 40 oldu.

Bitlis’te yine birinci çıkan AK Parti’nin oy oranı da yüzde 8.2 azalarak yüzde 50.62’ye düştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.