1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bölgede Soğuklar Etkili Oluyor
Erdoğan: ABD Bize İtibar Etmedi

Erdoğan: ABD Bize İtibar Etmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin gezisine götürdüğü gazetecilere açıklamalarda bulundu.

A+A-

Çin'e götürdüğü gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere ilişkin, “SDG’ye, SDF’ye ihtiyaç yok. Gerekirse ayrıca destek veririz ve meseleyi hallederiz. Baştan beri bunu söyledik, ne yazık ki buna itibar etmediler” dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin gezisine götürdüğü gazetecilere konuştu. Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Türkiye'den yetkililerin ABD'de de yaptığı temaslara dair, "Ön bilgilendirme yaptılar. Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ın ABD Adalet Bakanı ile yaptığı, malum şahsa ait bilgilendirmedir. Diğerleriyle yapılanların hepsi Suriye ağırlıklı görüşmelerdir. PYD/YPG’yle ilgili Amerika’nın duruşuyla bizim duruşumuzu netleştirsin ki işimiz kolay olsun diye adımlardır. Birçok belge sundular. Şimdi de nihai görüşmeyi biz yapacağız. Sonra da nihai kararımızı vereceğiz. Eğer stratejik müttefiksek ittifak içinde karar almamız lazım. İttifaka gölge düşecekse başımızın çaresine bakmamız lazım... Biz bu ittifakı Türkiye’nin aleyhine olacak yaklaşımlara boğduramayız" diye konuştu.

'DAEŞ TEHLİKESİNİ ABD FARK ETMEDEN TÜRKİYE FARK ETTİ'
Erdoğan, "Önceleri ABD Türkiye’den DEAŞ’la mücadelede yardım istedi fakat Türkiye önce direndi. ABD de (Obama yönetimi) o sırada PYD’ye yatırım yaptı. Bu fikir olarak oturmuş durumda. Şimdi bunu kullanmak istiyorlar. Türkiye DEAŞ’la mücadelede yavaş mı kaldı" şeklindeki bir soruya da, "Tepeden tırnağa yalandır" şeklinde cevap verdi. 
"Bir kere, daha ABD DEAŞ tehlikesini fark etmeden önce Türkiye bunu fark etmiş ve tavrını en sert şekilde ortaya koymuştur" iddiasında bulunan Erdoğan, "Eğer biz bu tavrı ortaya koymamış olsaydık DEAŞ bu bocalamanın içine girmezdi" dedi.
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dedik ki, eğit-donat olayını biz yaparız. Uçuşa yasak bölge ilan edelim dedik. Aynı zamanda terörden arındırılmış güvenli bölge olsun dedim, bu benim ilk yaptığım açıklamadır. Trump da benzer açıklamayı yaptı. Bir taraftan da Özgür Suriye Ordusu eğitimini veriyoruz. SDG’ye, SDF’ye ihtiyaç yok. Gerekirse ayrıca destek veririz ve meseleyi hallederiz. Baştan beri bunu söyledik, ne yazık ki buna itibar etmediler. Amerika’da bazı haddini bilmezlerin oyunlarıyla, yazılı görsel medyanın oyunlarıyla 'Türkiye DEAŞ’a karşı gerekeni yapmadı' diyerek iftira etmeye kalkışıyorlar. Halbuki bu örgüte karşı en büyük mücadeleyi veren Türkiye olmuştur."
'DEAŞ'IN HEDEFİNDE BEN VARIM'
Erdoğan, "DEAŞ’ın hedefinde ben varım. Kendi yayın organlarında benim boy boy resimlerim var. Bu iftirayı atanların bu yayın organlarında resimleri var mı? Yok. Biz inandığımız şeyi inandığımız şekilde yaparız. Bu yola bu şekilde çıktık, bu şekilde yürüyoruz" ifadelerini kullandı.
'KENDİMİ YARGI YERİNE KOYAMAM'
Erdoğan, bir TV kanalında Mustafa Kemal'e yönelik sarf edilen hakaretlere dair de ilk kez açıklama yaptı. "Olay çok çirkin" diyen Erdoğan, "Şüphesiz ki annelerin, eşlerin bu işe karıştırılması son derece çirkin. Olay yargı sürecine girdiği için kendimi yargı yerine koymak suretiyle değerlendirmem doğru olmaz. Zaten önce gözaltı, sonra tutuklama işlemleri oldu. Nereye kadar uzar bunu yargıda göreceğiz" ifadesinde bulundu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.