1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Aygır ve Deniz Gölü'ne Balık Bırakıldı
Ensarioğlu'na Yanıt... Halkın İradesini Tanımayan Vekilini de Tanımaz!

Ensarioğlu'na Yanıt... Halkın İradesini Tanımayan Vekilini de Tanımaz!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun ‘Yolda görseniz tanımazsınız’ sözlerine yanıt veren DEM Partili vekiller ‘Halkın iradesini tanımayan halkın vekilini de tanımaz’ dedi.

A+A-

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun ‘Yolda görseniz tanımazsınız’ sözlerine yanıt veren DEM Partili vekiller ‘Halkın iradesini tanımayan halkın vekilini de tanımaz’ dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun geçtiğimiz günlerde DEM Parti milletvekillerine yönelik “Mecliste görev yapmama rağmen iki üç tanesini anca tanıdığım vekillerini siz yolda görseniz tanımazsınız” sözlerine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) yanıt geldi.

DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu ve ile DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, sosyal medya hesaplarından Ensarioğlu’na yanıt verdi.

Türkoğlu ve Koçyiğit X hesaplarından yaptıkları paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

‘HALKIN İRADESİNİ TANIMAYANLAR HALKIN VEKİLİNİ TANIMAZ’

Türkoğlu,  “Sana diyoruz @GalipEnsarioglu Kendini, özünü, kimliğini, halkın iradesini tanımayanlar elbette ki halkın vekillerini tanımaz. Ancak bizler de halkımız da sizi çok iyi tanır ve biliriz.  90’lı yılların karanlık güçleri ile yol yürüyenler, Kemal Kurkut ve Ceylan Önkol’un katilleri ile saf tutanlar, İktidarın yerel rant ağını yönetenler, Halk iradesini gasp edenler, Halkın kaynaklarını kayyımlar eliyle; rant uğruna parsel parsel satanlar, milyarlarca lira baklava faturası çıkaranlar, Kürtçe tabelaları indirenler Kürt halkının değerlerine saldıranlar, Kadın özgürlük mücadelemizi hazmedemeyenler, Kirli siyasetiniz, algı operasyonlarınız değil, bir kez daha halk iradesi kazanacak” paylaşımında bulundu.

‘SARAYIN SADIK HİZMETÇİSİ SOYLU’NUN MÜRİDLERİ’

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, “Kürt halkının iradesine kayyım atayan, Kürt halkının seçtiği milletvekillerini, belediye eş başkanlarını cezaevinde rehine olarak tutan, Her seçimde halkın iradesini gasp etmek için askeri, polisi ‘kaçak seçmen’ olarak Kurdistan’a taşıyan, Meclis’te Kürtçe konuştuğumuzda mikrofonu kapatan, Şehirlerimizi tankla, topla, tüfekle yerle  bir eden, Taybet ananın cansız bedenine bile bir hafta yaklaştırmayan AKP’nin sadık bekçisi gitmiş Amed’de bize dil uzatıyor. Soylu’nun aklı ve diliyle Kürt halkını kandırmaya çalışıyor. Bu halk, bunlara kanmaz. Bu halk, sarayın sadık hizmetçilerini de Soylu’nun müridlerini de iyi tanıyor. Kendi çıkarı için halkı soyanları da halkı için mücadele edenleri de iyi biliyor. Yalanlarınız buradan arşa çıktı! Ancak merak etmeyin, sadece 16 gün sonra Amed halkı size kimi tanıdığını, kimi kendi temsilcisi olarak görmek istediğini gösterecek”  dedi.

...ilgili haber

KOÇYİĞİT, 'HALK BULUŞMASI'NDA KONUŞTU

DEM Parti Grupbaşkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kars Belediye Eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman ve Kenan Karahancı ile birlikte Kars'ta il örgütü tarafından düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Sekiz milletvekili seçtiniz, numaralarını biliyor musunuz, aradığınızda dönüyor mı?" diyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'na yanıt verdi.

BİZ KELLE KOLTUKTA MÜCADELE EDİYORUZ

Koçyiğit, "Çıkmış bir otobüsün üstüne, otobüsün üstünde 'Ser sera ser çava' yazıyor. Meclis’te 'Ser sera ser çava' dediğimizde mikrofonumuz kapatılıyor. Onlar Ankara’da kurt olup gelip Amed’de Kürt olanlardır. Ama biz halkların, inançların birliğini savunanlar olarak, yan yana yol yürüyenler olarak Kars’ta Azeri'ysek Ankara’da da Azeri'yiz. Kars’ta Terekeme'ysek Ankara’da da Terekeme'yiz. Kars’ta Kürt'sek Ankara’da da Kürdüz. Öyle duruma göre kıvırmaca olmaz bizde. Ensarioğlu demiş ki 'Sekiz milletvekili seçtiniz, numaralarını biliyor musunuz, aradığınızda dönüyor mı?' Şimdi ben Kars halkına soruyorum: Hanginiz aradınız da biz dönmedik. Biz sabah akşam halkın içindeyiz, halkımızla beraberiz yan yanayız. Biz ne Meclis koridorlarında ne de bakanlık koridorlarında ihale kovalamıyoruz. Biz akşama kadar bu halk yoksul yaşamasın, ezilmesin diye mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bu ülkede tek bir çocuk aç yatmasın, tek bir inanç yok olmasın diye biz kelle koltukta mücadele ediyoruz. Galip Ensarioğlu gibi kendini bilmezler, Soylu’nun ağzıyla Kürt halkına söz söyleyenler kayyımcı rejimin kapı bekçiliğini yapanlar ne Kürt halkına ne DEM Parti’ye ne de bizim siyasal çizgimize söz söyleyemez, söz söyletmeyiz. Hadlerini bilsinler." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.