1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Seray Sever Bodrum'a Gelin Gitti
’En İyi 10 Animasyon Film’ Jüri Önünde

’En İyi 10 Animasyon Film’ Jüri Önünde

Antalya Sinema Derneği’nin düzenlediği ‘En İyi 10 Kısa Animasyon Film’ yarışmasında değerlendirmeye alınacak filmler jüri önüne çıkıyor.

A+A-

Antalya Sinema Derneği’nin düzenlediği ‘En İyi 10 Kısa Animasyon Film’ yarışmasında değerlendirmeye alınacak filmler jüri önüne çıkıyor.

Antalya Sinema Derneği Başkanı Serdar Karakaş ile Antalya Sinema Derneği Kültür ve Sanat Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Ersümer tarafından yürütülen ‘En İyi 10 Animasyon Film’ değerlendirmesinin danışmanlığını yapımcı Yonca Ertürk üstleniyor. Değerlendirmeye alınacak filmlere yapım tarihleri konusunda herhangi bir sınır konulmadığı, oylamaya katılacak filmlerin daha önce bir festival gösterimi almış olması ya da ödül kazanmış olması şartı getirildiği kaydedildi.

‘En İyi 10 Animasyon Film’i belirleyecek yirmi kişilik jürinin isimleri ise şöyle:

Tabutta Rövaşata, Filler ve Çimen ve Nokta filmlerinin yönetmeni Derviş Zaim, Nar, 9 ve Ara filmlerinin yönetmeni Ümit Ünal, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, G.O.R.A, Organize İşler gibi filmlerin kurgucusu Mustafa Preşeva, Star Wars, Harry Potter ve Avengers gibi filmlerde animatörlük yapan Arslan Elver, Kötü Kedi Şerafettin filminin yönetmenlerinden Ayşe Ünal, Haset - Kayıp Masallar ve Satranç filmlerinin yönetmeni Cemal Erez, Canlandıranlar Derneği kurucusu ve yönetmen Berat İlk, reklam ve animasyon yönetmeni Arman Şernaz, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü Başkanı Doç. Fethi Kaba, animatör Ahmet Özer, VFX süpervizörü ve Kötü Kedi Şerafettin filmi teknik yönetmeni Özgür Yılmaz, Rimolar ve Zimolar filminin yapımcısı Yonca Ertürk, Bu İşte Bir Yalnızlık Var ve Gece 11.45 gibi filmlerin senaryo yazarı-film eleştirmeni Burak Göral, Öteki Sinema sitesinin kurucusu ve sinema yazarı Murat Tolga Şen, SİYAD üyesi Banu Bozdemir, gerçeküstücü filmleriyle tanınan yönetmen Tan Tolga Demirci, akademisyen ve SİYAD üyesi Doç. Dr. Melis Behlil, Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, Cinedergi ve Akşam gazetesi yazarı Başak Bıçak ve Gravity, Guardians of the Galaxy, Sherlock Holmes: A Game of Shadows filmlerinde animatörlük yapan Kubilay Kocaoğlu.

Öte yandan, değerlendirmenin sonucu, Ekim ayında açıklanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.