Emek ve Özgürlük İttifakı, Kartal Meydanı'nda

Emek ve Özgürlük İttifakı, Kartal Meydanı'nda

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Kartal Meydanı'nda düzenlediği mitingde, ittifak ortağı olan partilerin eş başkanları ve başkanları kürsüden halka seslendi.

A+A-

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin genel başkanları ve eş genel başkanları Kartal'daki ortak mitingde kürsüye çıktı. 

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Kartal Meydanı'nda düzenlediği mitingde, ittifak ortağı olan partilerin eş başkanları ve başkanları kürsüden halka seslendi.

haberin öncesi

HDP ve ittifak kurduğu politik güçler, "Birlikte Değiştirelim" çağrısıyla 15 Ocak 2023, Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı'nda ilk ortak etkinlikte buluşacak. 

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın "Birlikte Değiştirelim" çağrısıyla bugün (15 Ocak) İstanbul'da düzenleyeceği mitingin hazırlıkları tamamlandı.

36a9b800-e2a2-4700-95b4-88537b7e3bd7.jpeg

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; büyük gövdesini Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nda yer alan  Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Türkiye İşçi Partisi (TİP),Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile HDP bileşenleri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti (DP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanları, Genel Başkanları, milletvekilleri ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle bu parti ve hareketlerin hitap alanında yer alan büyük bir halk topluluğunun mitinge katılması bekleniyor.

KARTAL MEYDANI

İstanbul Valiliği, Emek ve Özgürlük İttifakı mitingi için Tertip Komitesi'nin yaptığı başvuruyu kabul etti. "Birlikte Değiştirelim" mitingi, 118 bin m2 "proje alanı"na sahip Kartal Meydanı'nda 15 Ocak Pazar günü saat 13.00'de başlayacak. 

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI

25 Ağustos 2022'de "Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) temsilcileri TİP'in ev sahipliğinde İstanbul'da yaptı[kları] toplantı[nın] başarıyla sonuçlan[dığını]" duyurmuş ve "Emek ve Özgürlük İttifakı"nın "Eylül ayı sonunda kitlesel bir halk buluşması ve en geniş demokrasi güçleriyle birlikte" ilan edileceğini haber vermişlerdi.

İttifak, 24 Eylül 2022'de İstanbul Haliç Kongre merkezindeki toplantıda "Kuruluş Deklarasyonu"nu açıkladı. 

‘TEK ADAM YÖNETİMİ’NE SON VERMEK 

"Türkiye halkları[nın] ayrımcılığa, nefret söylemine, kutuplaşmaya, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasına sıkışmış bir egemen siyasete mahkûm [olmadığını]" vurgulayan Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri hedeflerinin merkezine "Tek Adam Yönetimi"ne son vermeyi koyduklarını duyurdular.  

"İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü süreçte ekonomik ve politik acil görevlerin gerçekleşmesi için hedeflediğimiz ittifak, sömürülen ve ezilen bütün halk kitlelerinin ittifakıdır. İşçilerin, emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin, doğa ve insan hakları savunucularının dayanışması ve ittifakıdır. Ortak, güçlü ve kararlı bir mücadele zeminidir.

Ekonomiden siyasete birçok alanda Cumhur İttifakı'nın yarattığı yıkımı durdurmak, Tek Adam Yönetimi'ni sonlandırmak, halkın çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek, demokratik hak ve özgürlükler temelinde bir değişim ve dönüşümün gerçekleşmesini sağlamak önümüzdeki dönemin acil görevidir."

SEÇİMLERİN ÖNEMİ

Kendisinin "yeni dönemin belirleyici, etkin bir gücü de olmak zorunda" olduğunu belirten ittifak, halkın acil ekonomik taleplerinin elde edilmesi ve demokratikleşme yolundaki [...] yürüyüşün[ün] uğrak yerlerinden biri olan seçimler[den] halkı kazanımla çıkmaya motive etmek ve seçim güvenliği için bütün tedbirleri alma" sorumluluğunu da üstleneceğini duyurmuştu. 

İTTİFAKIN İLK ORTAK EYLEMİ

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin önce çekileceğinin neredeyse kesinleştiği ve partilerin Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmaya başladığı bir dönemde alana çıkacak olan Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ortaklık sinerjisinin ve toplumsal gündemi etkileme gücünün görüneceği ilk ortak eylem olması nedeniyle 15 Ocak mitingi, siyasal gözlemciler ve yorumcular tarafından dikkatle izlenecek. 

"Emek ve Özgürlük İtifakı"nı oluşturan parti ve güçlerin sözcüleri Mezopotamya Ajansına verdikleri demeçte Pazar günü "restorasyon ve faşizm arasında  sıkışmayı" aşacak üçüncü yolu görünür kılma, "birleşe birleşe, kazanımları artıra artıra iktidara geri adım attırmanın mümkün olduğunu" gösterme, "baskı, savaş, yoksulluk politikalarına karşı hep birlikte özgürlüğün, adaletin, demokrasinin sesini yükseltme" iradelerini sergileyeceklerini dile getirdiler.

HAVA DURUMU

Meteoroloji raporlarına göre 15 Ocak pazar günü hava sıcaklığı 11°C, yağış olasılığı yüzde 20, nem yüzde 76, rüzgar 10 km/s olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.