El Bab'da Şiddetli Çatışma

El Bab'da Şiddetli Çatışma

Suriye'nin El Bab kentinin merkezinde IŞİD, Türk askerleri ve ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, El Bab-Menbiç yolu tamamen ele geçirildi.

A+A-

Suriye'nin El Bab kentinin merkezinde IŞİD, Türk askerleri ve ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, El Bab-Menbiç yolu tamamen ele geçirildi. Çatışmalarda 25 IŞİD'linin öldüğü belirtildi.
ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre dün akşam saatlerinde El Bab kentinin içine giren ÖSO ve Türk askerleri bölgede ilerleyişini sürdürüyor.

El Bab'ın kuzeyi ve doğusunda tanklar eşliğinde ilerleyen ÖSO ve Türk askerleri, kentin batısındaki El Kebir bölgesi ile Buğday sülolarını IŞİD'in elinden aldı.
IŞİD İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLEDİ
IŞİD, Türk askerleri ve ÖSO'nun bulunduğu alana bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlerken, saldırı sonucu ÖSO grubundan ölenlerin ve yaralıların olduğu belirtildi. IŞİD, kentte büyük bir direniş gösterirken, saldırılar sonucu 3 Türk askeri de yaralandı. Ayrıca dünden beri yaşanan çatışmalarda 25 IŞİD'linin öldüğü belirtildi. 

TÜRK JETLERİ IŞİD'İN BOMBA YÜKLÜ ARAÇLARINI ETKİSİZ HALE GETİRDİ 
Kentin girişindeki bölgelerde şiddetli çatışmalar devam ederken, Türk savaş uçakları bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor. IŞİD'in 3 bomba yüklü aracı, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu etkisiz hale getirildi. ÖSO ve Türk askerleri El Bab-Menbiç yolunu tamamen ele geçirirken, ele geçirilen yerlere ÖSO ve Türk askerleri yerleştiriliyor.
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.