1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu Ve Faruk Çelik Nikah Şahidi Oldu
Ekrem İmamoğlu’na ‘Ceza ve Siyasi Yasak’ Talebi

Ekrem İmamoğlu’na ‘Ceza ve Siyasi Yasak’ Talebi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması 14 Aralık’a ertelendi. 

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı duruşma 14 Aralık 2022’ye ertelendi. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; mütalaasını yineleyen savcı, İmamoğlu’na dört yıl bir aya kadar hapis ve siyasi yasak talep etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 2019’daki yerel seçimler sırasında “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle” yargılanmasına devam edildi. Duruşma, Anadolu Adalet Sarayı’nda görüldü.

Savcının esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak hapis cezası ve siyasi yasak talep ettiği dava, 14 Aralık’a ertelenirken, İmamoğlu ise davaya katılmadı.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 21 Eylül’de görülen duruşmayı mahkeme, tanık dinlenmesi için bugüne (11 Kasım) ertelemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.