1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. HDP, Cumhurbaşkanı Adayı Çıkarmayacak
Eğitim | Öğretmenler Bir Günlük İş Bıraktı

Eğitim | Öğretmenler Bir Günlük İş Bıraktı

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilerek yeniden düzenlenmesini isteyen 14 eğitim sendikası, Türkiye'nin dört bir yanında iş bıraktı.

A+A-

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilerek yeniden düzenlenmesini isteyen 14 eğitim sendikası, Türkiye'nin dört bir yanında iş bıraktı.

Eylemlerde okunan açıklamada talepler sıralandı, Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı yapıldı: "Kariyer basamakları sınavı yapılmamalı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu bütün sonuçlarıyla birlikte derhal iptal edilmeli."

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; kamuoyunda uzun süredir tartışılan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilerek yeniden düzenlenmesini isteyen 14 eğitim sendikası bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

İş bırakma eylemi için bir araya gelen sendikalar arasında Eğitim-İş, Eğitim Sen, Teç-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Eğitim Gücü-Sen, Anadolu Eğitim Sendikası, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitimde Birlik-Sen, Eşit Haklar Sendikası, TÖB-Sen yer aldı.

Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen iş bırakma eyleminde binlerce öğretmen bir araya geldi.

Eylemlerde okunan ortak açıklamada, talepler aktarıldı: "19 Kasım tarihinde gerçekleşecek kariyer sınavının derhal iptal edilmesi, eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi, tüm eğitim çalışanlarına yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı sağlanmasına ilişkin düzenleme yapılması, kamuda mülakat uygulamasına son verilmesi, tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılması ve aile çocuk yardımı tutarlarının iyileştirilmesi, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesi, öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınması ve kamusal eğitim sağlanması."

KARS

Kars’ta eğitim sendikaları, 19 Kasım’da düzenlenecek Kariyer Basamakları Sınavı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun kaldırılmasına karşı birleşti.

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan kanunun iptal edilerek yeniden düzenlenmesini isteyen eğitimciler, GAMP Konağı yanındaki parkta bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

protesto-002.jpg

Eğitim Sen, Eğitim İş ve Teç-Sen üyelerinin 1 günlük iş bırakma eylemine CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ve İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba da destek verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.