1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Trabzon'da Fırtına, ‘Dalgalara Kapılan 2 Kişi’ Kayboldu
Ege Havasıyla Diyarbakıra GİDECEĞİZ

Ege Havasıyla Diyarbakır'a GİDECEĞİZ

Baydemir davet etti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Diyarbakır ziyareti için hazırlıklara başladı.

A+A-

Baydemir davet etti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Diyarbakır ziyareti için hazırlıklara başladı. Diyarbakır, Topbaş'ı da bekliyor.

Aziz Kocaoğlu: Ege havasıyla Diyarbakır'a gideceğiz İzmir deki Kürtçe Hamlet oyunu için İzmir Büyükşehir Belediyesi salon tahsis etmişti.

Türkiye küçük Millet Meclisi’nin (TkMM) İzmir ve Diyarbakır belediye başkanlarını buluşturma çabası barış adına umutları artırmış. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’i 12 Aralık’ta İzmir’de ağırlamış ve iki başkan birlikte Diyarbakır Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı ‘Kürtçe Hamlet’ oyununu izlemişler. Sırada Kocaoğlu’nun Diyarbakır ziyareti var. Kocaoğlu, Ege kültürünü temsil edecek etkinliklerle gitmek istediklerini belirterek hazırlık yaptıklarını söyledi.

Milletvekilleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerini belirlenen konuyu tartışmak üzere örgütlü olduğu illerde her ay buluşturan Türkiye küçük Millet Meclisi, bir çağrı yapmıştı. ’İzmir’in barışı istemeyen kent imajını silmek’ için 1 Mart’ta İzmir, 2 Mart’ta Diyarbakır’da buluşma önerisi Kocaoğlu’na 6 Şubat günü elektronik posta ile iletilmiş. Kocaoğlu CHP belediye başkanları toplantısı için Ankara ’da olduğundan daveti görme şansı olmamış. Daha sonra 11 Şubat’ta aynı mesaj iletilmiş. Şanar Yurdatapan 12 Mart günü Kocaoğlu’nu aramış ama İzmir’in Expo adaylığı etkinliklerinde olan Kocaoğlu geri dönüp konuşamamış. Kocaoğlu, TkMM’nin çağrısını dün Radikal’de haber oluncaya dek görmemiş. Haberi okuyunca gelen mesajları ve arama kayıtlarını sormuş ve durumu öğrenmiş. Dün kendisine çağrıya yanıtının ne olacağını sorma şansı bulduk. Sivil toplum örgütlerinin barışın tesisi için attığı bu tür adımlara büyük saygı duyduğunu söyledi ve ekledi: “Sayın Şanar Yurdatapan’a da saygımız sonsuz. Ancak, İzmir zaten Türkiye’de hoşgörünün, uyumun, çokkültürlülüğün merkezi olarak bu konuda adımlar atmıştı. Asırlardan beri İzmir için ‘doğunun en batısı, batının en doğusu’ denilir. Biz de bu sosyo - kültürel yapımızın bilincindeyiz.”

Osman Baydemir’in 12 Aralık’ta İzmir’e geldiğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin salonunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Hamlet adlı oyunu sergilediğini anlatan Kocaoğlu, “Osman Bey’le, o ziyarette beraberdik, oyunu beraber izledik. Aramızda zaten bir kopukluk yok” diye konuştu.

Ege’yi anlatmak için

Kocaoğlu, TkMM’nin takvimine uymalarının imkânsız olduğunu vurguladı. Çünkü 2 Mart’ta İzmir için tarihi öneme sahip Expo’nun temel atma töreni var. Ancak gündemlerinde Diyarbakır seyahati var. Kocaoğlu, şunları söyledi: “Kapımız her zaman açık. Biz de büyük bir memnuniyetle Osman Bey’in konuğu olarak Diyarbakır’a gideriz. Zaten gündemimizde de böyle bir ziyaret var. Mutlaka da Ege’yi anlatan kültürel etkinlikle gideceğiz… Bu etkinlikler için hazırlanıyoruz..”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.