
Edirne’de Gece Yarısı Kavgası.. Yazgan Hakkındaki İddialar Araştırılıyor!
Edirne’de milletvekili Ahmet Baran Yazgan’ın bir evde yaşanan tartışmanın ardından darbedildiği iddia edildi.
Edirne’de milletvekili Ahmet Baran Yazgan’ın bir evde yaşanan tartışmanın ardından darbedildiği iddia edildi.
Bir kadına yönelik taciz iddiasının da gündeme geldiği olayda tarafların karşılıklı şikayetçi olduğu ve 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Olayla ilgili adli soruşturma sürerken, CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Yazgan’ın konunun tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Genel Merkez’e çağrıldığını açıkladı.
TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; olay, Edirne’de bir evde gece saatlerinde meydana geldi.
İddiaya göre Yazgan’ın da bulunduğu ortamda tartışma çıktı. Tartışmanın, evde bulunan bir kadına yönelik taciz iddiasının gündeme gelmesinin ardından büyüdüğü öne sürüldü.
Kısa sürede fiziksel müdahaleye dönüşen olayda Yazgan’ın darbedildiği, yaşananların ise evde bulunan kişiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildiği bildirildi.
TARAFLAR KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDU
Olayın ardından Yazgan’ın darp edildiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu, karşı tarafın ise milletvekili hakkında taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu aktarıldı.
Soruşturma kapsamında 3 kişinin gözaltına alındığı ve tarafların ifadelerine başvurulduğu bildirildi.
Taciz iddiasının henüz yargı kararıyla kesinleşmediği, olayın tarafların beyanları ve toplanacak deliller üzerinden değerlendirildiği belirtildi.
OLAY GÖRÜNTÜLERİ İNCELEMEDE
Kavga sırasında çekildiği belirtilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla olay kamuoyunun gündemine geldi.
Görüntülerin olayın tamamını içerip içermediği ve yaşanan tartışmanın hangi aşamada fiziksel müdahaleye dönüştüğü soruşturma kapsamında değerlendirilecek.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli süreçte olayın tüm yönleriyle araştırıldığı bildirildi.
CHP’DEN GENEL MERKEZ’E ÇAĞRI
Olayın siyasi boyutunda ise CHP yönetiminden açıklama geldi.
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, sosyal medyada yayılan görüntüler ve Yazgan hakkında gündeme getirilen iddialar üzerine yaptığı açıklamada, Ahmet Baran Yazgan’ın konunun tüm yönleriyle araştırılması için CHP Genel Merkezi’ne çağrıldığını duyurdu.
Sarı’nın açıklamasıyla birlikte parti yönetiminin de olayla ilgili kendi değerlendirme sürecini başlattığı görüldü.
SORUŞTURMANIN SONUCU BEKLENİYOR
Edirne’de yaşanan olayla ilgili adli soruşturma devam ederken, tarafların karşılıklı iddiaları ve görüntüler soruşturmanın temel unsurları arasında bulunuyor.
Taciz iddiası ve darp olayına ilişkin kesin değerlendirme, soruşturma kapsamında elde edilecek deliller ve adli makamların kararlarıyla netleşecek. Sürecin hem adli hem de siyasi boyutundaki gelişmelerin önümüzdeki günlerde belirginleşmesi bekleniyor.








HABERE YORUM KAT