Eczacılıkta Yeni Model ‘En’

Eczacılıkta Yeni Model ‘En’

Türkiye’nin en büyük ecza kooperatiflerinden İzmir merkezli EDAK, kişisel bakım ürünlerini de içine alan ‘EN’ eczane konseptinin ilkini nisan ayı içinde İzmir’de açacak.

A+A-

Türkiye’nin en büyük ecza kooperatiflerinden İzmir merkezli EDAK, kişisel bakım ürünlerini de içine alan ‘EN’ eczane konseptinin ilkini nisan ayı içinde İzmir’de açacak. Kurulan yeni sistemle eczaların stok ve fatura yükü hafifletilirken, eczacı hastalara ve müşterilere daha fazla zaman ayırabilecek.

’Eczacılığın en yeni hali" sloganıyla yola çıkılan İzmir merkezli EDAK Ecza Kooperatifi tarafından geliştirilen ‘EN’ eczane modeli kamuoyuna tanıtıldı. Kooperatif tarafından 3-6 ve 10-13 Mart tarihleri arasında Antalya Belek’teki bir otelde düzenlenen ‘Merhaba Yaz 2016 Satış’ etkinliğinde tanıtılan yeni eczane modeli ile eczacılık mesleği hizmetlerinin geliştirilmesi ve hastalara verilen danışmanlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

EDAK’ın 4 bin 600 üyesiyle, 37 yıllık bir kuruluş olduğunu aktaran EDAK Ecza Koop Genel Müdürü Rüstem Karakaya, ecza depoculuğunu, eczalığının deposu olarak yapan bir kooperatif olduklarını kaydetti.

Türkiye’nin 26 ilinde faaliyet gösterdiklerini ve 18’inci depoyu Alanya’da açtıklarını belirten Karakaya, “ Yılda yaklaşık 135 milyon kutu ilacı eczanelere naklediyoruz. Bu yıl 1milyar 200 milyonluk bir ciro bekliyoruz. İzmir merkezli bir firmayız ve sektörün yüzde 5 payına sahibiz. Türkiye’nin 166’ıncı büyük kurumuyuz” dedi.

“KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ ECZANELERDE YER ALACAK”

Üyelerinin eczaneci olduğunu dile getiren Karakaya, sektöre bir dönüşüm projesi ile girdiklerini söyledi. Eczaneciliğin faaliyet alanının kanunlarla belirlendiğini ifade eden Karakaya, “Yeni projeleri ile eczacıları birbirinden ayırmak gibi bir niyetimiz yok. Eczaneleri, kişisel bakım, güzellik ve diğer kategorilerdeki ürünlerle daha fazla alternatif sunmayı amaçlıyoruz. Son zamanlarda insanların büyük rağbet gösterdikleri kişisel bakım marketleri var. Perakendenin baş aktörleri bu alana önem veriyorlar. Biz bu alandan daha fazla eczanelerin pay almasını istiyoruz. Kişisel bakım ürünleri eczanelerde yer alacak” diye konuştu.

Yapılan araştırmalarda tüketicinin elinde reçete varsa eczaneye uğradığını dile getiren Karakaya, “İnsanlarımızın eczaneye sadece ilaç almak için değil, yoldan geçerken uğradığı, benim yayarıma olan koruyucu sağlık ürünleri var mı, bilgileneyim diyerek geldiği yerler olmasını istiyoruz. O nedenle bu değişimi yapıyoruz. Eczanelerimizi, alanı genişleterek daha fazla ciro yapmalarını hedefliyoruz. Eczaneleri tabela tabela ayırmak gibi tür düşüncemiz yok” diye konuştu.

Karakaya, eczacı danışmanlığı hizmeti ile kişisel bakım ürünleri pazarından eczacıların daha fazla pay almaya başlayacağını kaydetti. En eczane konseptinin birincisini nisan ayı sonunda İzmir Karşıyaka’da açılacağını belirten Karakaya, 2017 yılının ilk 6 ayında 50’ye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

“VAR OLAN HİZMET KALİTESİNİ DAHA DA ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Emre Bacanak, değişen dünyayla birlikte tüketici ve hastaların alışkanlıklarının da değiştiğinin altını çizdi. Bu kapsamda eczacılarında etkin bir hizmet sunması gerektiğini vurgulayan Bacanak, “Bizde hasta ve tüketiciler üzerinde araştırma yaptık. Hastanın eczacılar ile kurduğu diyalogu önemsiyorlar ve eczacıyı sırdaş gibi görüyorlar. EDAK olarak eczanelerimizin halkımıza daha fazla temas etmesini ve sağlıklı bir hizmet sunulması gerektiğini belirledik. Bu proje temelde eczanelerimizin verdiği sağlık hizmetinden hastamıza daha fazla zaman ayırmasını sağladık. Var olan hizmet kalitesini daha da arttırmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘EN’ eczanede ilaçların hepsinin yerinin özel şekilde yerleştirildiğini vurgulayan Bacanak, “Eczacı sadece reçeteli ilacın temin edildiği bir olamaz. Hastanın sağlığına dokunan, sağlıklı kalmasını sağlayacak her ürün eczacının bilgisine ihtiyaç duyar. Eczanelerimizde kişisel bakım ürünlerinin yer alması, çeşitli kategorilerle yer alması tüketici açısından önemlidir. EDAK eczacıları, bu konsepte daha fazla yer verecekler” şeklinde konuştu.

En eczanelerinde Farmosotik bakım odaların olacağının altını çizen Bacanak, “Bu odalarda hasta danışmanlara tüm sorunlarını anlatabilecek. Eczacı ve hasta arasındaki hizmetin geliştiği bir yer. Kadın ve erkek sağlığı, ergenlik danışmanlığı, anne ve bebek bakımı, ilaç kullanım danışmanlığı, ilaçların hasta üzerine etkileri üzerine bakım noktalarında hizmet verilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.