1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Düzce Gölyaka’da Deprem
Düzce Gölyaka’da Deprem

Düzce Gölyaka’da Deprem

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde dün gece (23 Kasım) saat 04.08'te bir deprem meydana geldi.

A+A-

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde dün gece (23 Kasım) saat 04.08'te bir deprem meydana geldi.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 5,9, derinliğini 6,81 kilometre olarak açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin 10,6 kilometre derinlikle ve 6 büyüklüğünde olduğu bilgisini paylaştı.

deprem-001.jpeg

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR 

Depremin ardından 100’ün üzerinde artçı depremin yaşandığını duyuran AFAD, bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulandığını bildirdi.

AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, "An itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor" dedi.

Aralarında Adliye binasının da bulunduğu bazı binalar depremde hasar görürken depremin ardından yurttaşlar tedbir amaçlı sokaklara çıktı.

Düzce'de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı.

Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte soğuk hava nedeniyle battaniyelere sarılan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

35 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu sabah saat 7.13'te sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Gölyaka'daki depremde Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Bolu'da 1, Zonguldak'ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35'tir" açıklamasında bulundu. Bakan Koca, sağlık kurumlarındaki yaralıların tedavilerinin devam ettiği bilgisini paylaştı.

ÜÇ İLDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Depremin ardından açıklama yapan Düzce Valisi Cevdet Atay, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Bolu Valiliği, depremin ardından üç şehirde tedbir amacıyla eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİĞİMİZ BİR DEPREMDİ

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yaşanan depreme ilişkin "Kısmen çatlaklıklar olabilir çünkü çok şiddetliydi. Çok şiddetli hissettiğimiz bir depremdi. Binaların sıvasında, bacasında birtakım hasarlar olabilir. Bu yönde bize ulaşan kesin bilgiler yok" dedi.

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan da Gölyaka'da meydana gelen depremle ilgili ilçede can kaybı olmadığını bildirdi.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde bugün sabaha karşı meydana gelen deprem, İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen depremin ardından kentte 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kılıç, "Çok şükür herhangi bir can kaybı yok. Bir kişi 3'üncü kattan atlama neticesinde yaralandı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor, hayati tehlikesi yok. Onun dışında ufak tefek panikle beraber 20 vatandaşımız yaralandı" açıklamasında bulundu. Kılıç, bazı binalarda çatlakların olduğunu belirterek, "Daha çok sıva düşmesi. O tür bilgiler geldi. Çok ciddi değil. Tarama çalışmaları devam ediyor" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Deprem İstanbul'dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz.... An itibariyle ilimizdeki 112 ve AFAD merkezinize gelen herhangi bir olumsuz ihbar bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul'da AKOM'a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir" bilgisini verdi.

Deprem Ankara'da da hissedilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık" açıklamasında bulundu.

Düzce Gölyaka’da Deprem

Düzce Gölyaka’da Deprem

Düzce’de meydana gelen deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.