1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dünyadaki Hasta Sayısı 1 Milyona Yaklaştı
Dünyadaki Hasta Sayısı 1 Milyona Yaklaştı

Dünyadaki Hasta Sayısı 1 Milyona Yaklaştı

Modern tarihin en büyük salgını olan yeni tip koronavirüs sebebiyle dünya çapında vaka sayısı 1 milyona, ölü sayısı ise 50 bine yaklaştı.

A+A-

Dünya üzerinde üçüncü ayını bitiren yeni tip Coronavirüs Covid-19 ile ilgili kimi ülkelerde hastalığın seyri yavaşlarken kimi ülkelerde rakamlar yükselişte. 

Perşembe (02 Nisan) itibariyle dünya çapındaki bilinen vaka sayısı 937 bin 941'e çıktı. Hastalık sebebiye hayatını kaybedenlerin sayısı ise 47 bin 273. Tedaviyle iyileşen kişi sayısı da 195 bin 188.

İngiltere'de önlemler sonrası düşüş

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, salgının ilk günlerinde "sürü bağışıklığı"  ile salgınla mücadele edileceğini açıklamış ancak 24 Mart tarihinde karantina ilan edildiğini açıklamıştı.

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu bilim insanları, internet üzerinden bin 300 kişi üzerinde yaptığı araştırmada karantina sonrası halkın önceki günlere göre yüzde 70 oranında akraba, arkadaş ve komşularıyla olan fiziksel görüşmelerinin azaldığını ve buna paralel olarak da ülke genelindeki vaka sayısında da düşüş yaşandığını duyurdu. 

ABD: Ölü sayısı 5 bini aştı

ABD genelinde vaka sayısı 215 bin 344'e çıkarken, hayatını kaybedenlerin sayısı 341 kişi artarak 5 bin 112'ye çıktı.

ABD'de salgındann en fazla etkilenen New York'ta, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı neredeyse 2000'e ulaştı.

New York'ta 12 binden fazla kişinin virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve 3 binin üzerinde kişinin yoğun bakımda bulunduğunu bildiren New York Valisi Andrew Cuomo, virüs yüzünden ölenlerin sayısının ise 1941'e yükseldiğini ifade etti. 

Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Trump, salgının yoğun görüldüğü bölgelere yapılan iç hat uçak seferlerinin kesilmesini ise değerlendirdiklerini açıkladı.

Trump, ülkede kontrolden çıkan vakalara karşın sokağa çıkma yasağı kararını eyaletlere bıraktı.

Rusya: Önlemler artırıldı

Rusya'da yeni vakalar ve virüse karşı alınan önlemler devam ediyor. Başkent Moskova'da Arbat caddesinde insan yoğunluğu gözle görünür derecede azaldı.

Toplamda 3 bin 548 vakanın olduğu ülkede şu ana kadar 30 kişi hayatını kaybetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki gün önce yaptığı açıklamada "esaslı ve profesyonel eylemler sayesinde geçen haftalarda koronavirüs vaka sayısında ani artışı önlemeyi başardıklarını" söylemişti. 

Hollanda: Tedbirlerin süresi uzatıldı

Hollanda'da salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 134 artarak 1173'e çıktı.

Ülke genelinde salgın ile mücadele kapsamında daha önce alınan tüm tedbirlerin süresinin 6 Nisan'dan 28 Nisan'a kadar uzatıldığının ve okulların mayıs tatili bitene kadar kapalı kalacağınının açıklanmasının ardından başkent Amsterdam'da en işlek caddelerin boş kaldığı gözlendi.

İspanya: Sadece alışverişe izin var 

Salgından İtalya'dan sonra en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İspanya'da vaka sayısı 104 bin 118. Ölü sayısı ise 9 bin 387.

İspanya'da salgın sebebiyle başkent Madrid sokaklarında sadece market ve eczane alışverişlerine izin veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.