1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Obama, Mahmut Abbas’a Teşekkür Etti
DSG'den IŞİD'e Bir Hafta Süre

DSG'den IŞİD'e Bir Hafta Süre

DSG'den Rakka'daki IŞİD militanlarına çağrı: Mayıs sonuna kadar silah bırakıp teslim olanların hayatları bağışlanacak.

A+A-

Ağırlığını YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’da IŞİD’e karşı operasyonu sona yaklaşıyor. DSG kentteki IŞİD üyelerine, beklenen saldırı öncesinde silah bırakıp teslim olmaları için ay sonuna kadar süre verdi.

’31 MAYIS’A KADAR TESLİM OLUN’

SDG sözcüsü Cihan Şeyh Ahmed’in açıklamasında, silah IŞİD üyelerine 15 Mayıs’ta yapılan benzer bir çağrının ‘olumlu sonuç’ verdiği ve ‘Rakka halkının talebi’ üzerine mühletin 31 Mayıs’a kadar uzatılacağı belirtildi. Açıklamaya göre, teslim olan IŞİD liderlerinin ve ailelerinin hayatları ‘örgütteki pozisyonları ne olursa olsun’ hayatları garanti altına alınacak. Açıklamada, mühletin uzatılmasının‘kandırılan veya IŞİD’e katılmaya zorlananlar arasında en yüksek sayıda kişinin bu fırsattan yararlanmasının’ önünü açacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

DSG son açıklamasında, Rakka’ya yönelik nihai saldırının yaz başında başlatılmasının beklendiğini duyurmuştu. DSG’yi destekleyen ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon ise bir takvim açıklamış değil.

Bölgede kasımdan bu yana ‘Fırat’ın Gazabı’ isimli bir operasyon yürüten DSG, Rakka’yı tamamen kuşatmış ve bazı noktalarda kent merkezinin birkaç kilometre kadar yakınına yaklaşmış durumda. Rakka’da 3-4 bin IŞİD militanının bulunduğu sanılıyor. Son olarak ABD yönetiminin DSG bünyesinde savaşan YPG’yi doğrudan silahlandırma kararı Türkiye’nin tepkisini çekmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.