1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Vedat Akçayöz 'Malakan'ları Anlatacak
"Down Sendromlu" Çocuğun Otunu Yaktılar

"Down Sendromlu" Çocuğun Otunu Yaktılar

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Gönülalan köyünde “down sendromu” hasta çocuğu olan Nihat Birdal'a ait 35 ton ot, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi. 

A+A-

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Gönülalan köyünde “down sendromu” hasta çocuğu olan Nihat Birdal'a ait 35 ton ot, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi. 

Suat İncedere'nin özel haberine göre olay dün gece saat 01.00 sularında meydana geldi.  Gönülalan köyünde çobanlık yaparak 6 nüfuslu bir ailesine ve down sendromlu hasta çocuğuna bakarak geçimini sağlayan 55 yaşındaki Nihat Birdal: “… gece saat 01.00 sularında otun yandığını gördüm, komşulara ve itfaiyeye haber verdik, yangını söndürmeye geldiler. Yangın o kadar büyüktü ki, itfaiye ekipleri gelmese evim bile yanacaktı. Köyde husumetli olduğum kimse yoktur. Down sendromu olan çoğumun ahı onlara kalmasın. Toplamda 35 ton otum vardı. O otun bir kısmını satıp onu tedavi masraflarını karşılayacaktım, şimdi biçare kaldım. Sağ olsun köylülerim ot getirdi, yardımda bulundular" dedi. 

Birdal, "Son çocuğum olan Esma Nur henüz 7 yaşında. Doğuştan down sendromu hastası. Onu her ay uçakla İstanbul'a götürüyor ve tedavisini yaptırıyorum. Tedavi masraflarının bir kısmını devlet karşılıyor, diğer kısmını da ben köyde kır korucusu ve çobanlığa giderek karşılıyorum. Bu hasta çocuğun rızkını yaktılar, otu yakanları Allah'a havale ediyorum" dedi. 

arpacay-002.jpeg

arpacay-003.jpeg

Piyasa değeri 40 bin lira değerinde ki otu yanarak mağdur olan Nihat Birdal'a köylüleri el birliğiyle ile ot toplayarak yardımda bulundular. 

40 haneli 150 nüfuslu Gönülalan köyünde yardımda bulunan köylüler, "böyle gariban bir insana  bu yapılır mı? Bu adamın hasta bir çocuğu var, buna da acımadılar. Köyde herkesten ot toplayıp yardımda bulunduk, bu olaylar bizim köylere yakışmıyor" diyen köylüler, bu olayın bir insanlık ayıbı olduğunu" söylediler. 

arpacay.jpeg

arpacay-001.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.