1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Bayraktar, Türkiye'nin En Büyük Fındık İhracatçısı Oltan Gıda'nın İtalyanlar'a Satılmasını Değerlendirdi
Döviz Kendi Rekorunu Kırmaya Devam Ediyor

Döviz Kendi Rekorunu Kırmaya Devam Ediyor

Dolar ve Euro yeni güne art arda rekorlarla başladı. Dolar/TL kuru 12 lirayı gördü. Euro'da da durum aynı. Euro/TL kuru 13,51'in üzerine çıktı.

A+A-

Dünyanın pek çok ülkesi faiz artışı ya da desteklerini çekme eğilimine girerken, Türkiye'de faizlerin dünyanın aksine düşürülmesiyle dolar/TL sert dalgalanmalarla birlikte 11,99 seviyesinin üzerini gördü. Euro/TL’de ise bir eşik daha aşıldı. Euro/TL kuru sabah saatlerinde 13,51 seviyesinin üzerine çıktı.

Türk Lirası, salı günü yüzde 3 değer kaybıyla gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu. İkinci sırada yüzde 0,72 düşüşle Tayland bahtı yer aldı. Türk lirasındaki değer kaybı Kasım ayı başından beri yüzde 17’nin üzerine çıktı.

TL'DEKİ DEĞER KAYBININ ANA NEDENİ

TCMB yüzde 20'ye yakın seyreden yüksek enflasyona ve TL'de art arda gelen sert değer kayıplarına rağmen faiz indirimlerine geçen hafta 100 baz puan ile devam ederken, gelecek ay bir faiz indirimi daha yapabileceğine işaret etti.

Eylül'den bu yana 400 baz puan faiz indirimi yapan TCMB'nin indirimlere devam edeceğinin sinyalini de vermesi TL'deki değer kaybının ana nedeni konumunda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.