Dört Ülkeden Gürcistan’a Destek Ziyareti

Dört Ülkeden Gürcistan’a Destek Ziyareti

Polonya, Litvanya, Letonya Dışişleri Bakanları ve Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Gürcistan-Rusya savaşının 10. yıl dönümünde Gürcistan'a geldi.

A+A-

Gürcistan-Rusya savaşının 10. yıl dönümünde Gürcistan'ı desteklemek ve yanında bulunmak amacıyla Gürcistan'a geldiler.

Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ve Ukrayna Başbakan Yardımcısı Pavlo Rozenko, Gürcü-Rus savaşının 10. yıl dönümünde Gürcü halkını desteklemek ve Gürcistan'ın yanında olduklarını ifade etmek amacıyla başkent Tiflis'e geldi. Tiflis'te bulunan yabancı yetkililer, Gürcü Dışişleri Bakanı David Zalikaliani ile birlikte sınır işgal hattındaki Odisizi köyünü ziyaret ederek, Rus işgalini protesto etti ve dürbün yardımıyla Rusya'nın askeri üssü Ahmadci'ni inceledi.

Basına açıklama yapan Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalikaliani, Avrupalı meslektaşlarına destekleri ve dayanışmaları için teşekkürlerini bildirerek, "Bu sadece onların dayanışmasını yansıtmaz, aynı zamanda yaklaşımlarının ne kadar şeffaf olduğunu da gösterir. Avrupalı ortaklarımız 10 yıldır uluslararası formatta ve uluslararası organizasyonlarda bunu gösterdi. Bugün ise Avrupa delegasyonu, bizimle birlikte işgal olunmuş yerde bulunuyor" dedi.

Avrupalı delegasyona işaret ederek konuşan Zalikaliani, "İşgalin sonuçlarını kendi gözleri ile gördüklerine vurgu yaparak, nüfusun kendi tarımsal işinde çalışmasına ve kendi ana dillerinde eğitim almaya izin vermediklerine şahit olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

Gürcistan ve Rusya arasında 2008 yılında meydana gelen ve beş gün süren savaşta 228 sivil, 170 asker ve 14 polisin hayatını kaybettiği savaşta yaklaşık 150 bin kişi de evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Dört Ülkeden Gürcistan’a Destek Ziyareti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler