Dolarda Yeni Rekor 3,94 Oldu

Dolarda Yeni Rekor 3,94 Oldu

Dolar, TL karşısında rekorunu 3,9422’a taşıdı.

A+A-

Siyasal ve küresel gelişmelerin baskısı altında olan döviz piyasalarında artık fren tutmuyor. Güne rekorla başlayan dolar, günü sonunu 3.9422 rekorla kapattı. 
Dün 3.74'ten günü tamamladıktan sonra bu sabah ilk işlemlerde 3.8960'ı gören dolar kuru, gün içerisinde 3.85 seviyelerinde yatay bir seyir izledikten sonra akşam saatlerinde yeni bir rekor daha kırdı. Dolar kuru, saat 18.00 itibariyle 3.9422 seviyelerinde seyretti.

Diğer taraftan euro da TL karşısında rekor yürüyüşünü sürdürüyor. Dün 4 liranın üzerine çıkan euro, bu sabah 4.11'i aştı ve akşam saatlerinde 4.1298'e kadar çıkarak rekor kırdı. Euro/TL aynı saatte 4.12'un üzerinde işlem gördü.
POLİTİK TARTIŞMALAR RİSK ARTTIRIYOR 
2017 yılını sonu için öngörülen TL tahminleri yılın ilk 10 gün içinde altüst oldu. Doların hız kesmeden yükselmesinin nedenleri, "Gerilimi yüksek iç siyasi tartışmaları, gelişmekte olan ülkelerin cazip faiz oranları, AB ile ilişkiler, OHAL’in uzatılması, başkanlık sistemi tartışmaları, Suriye riski, şehirlerdeki çatışma ve saldırılar, ekonomi yönetiminde çok başlılık, özel sektörün döviz borcu, hükümetin Merkez Bankası üzerindeki baskısı, enflasyon tahminlerin ötesinde yükselmesi" şeklinde sıralanıyor. 


Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.