Diyarbakır'da Tutuklanan Sayısı 39'a Yükseldi

Diyarbakır'da Tutuklanan Sayısı 39'a Yükseldi

Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınanların sayısı 143'e çıktı, tutuklananların sayısı ise 39'a yükseldi.

A+A-

Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınanların sayısı 143'e çıktı, tutuklananların sayısı ise 39'a yükseldi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; açık tanık Ümit Akbıyık'ın beyanları üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, gözaltına alınanların sayısı 143'e çıktı.

Haklarında yakalama kararı verilen 128 kişinin 25 Nisan'da gözaltına alınmasından sonra, devam eden gözaltı operasyonunda, 15 kişinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltına alınanların sayısı 143'e çıktı.

Operasyonun ilk günü 25 Nisan'da gözaltına alınanların adliyeye sevkleri sürüyor. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilenlerden 10 kişi hakkında daha tutuklama kararı verilirken, tutuklu sayısı 39'a, 13 kişinin serbest bırakılmasıyla serbest bırakılanların sayısı da 44'e yükseldi.

ÜÇ GAZETECİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Adliyeye çıkarılanların avukatlar Resul Temur, Zozan Acar, Pirozhan Karali ve Mehmet Öner ile gazeteciler Ahmet Kanbal, Osman Akın ve sinema sanatçısı Çınar Doğan ile diğerlerinin ifade işlemleri devam ediyor.

HALİSE AKSOY VE KIZI DA TUTUKLANDI

Yine, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen oğlu Agit Aksoy'un kemiklerinin kargoyla kendisine gönderilmesinin kamuoyunda tepkilere neden olduğu Halise Aksoy ve kızı Mizgin Karataş ile birlikte Fikri Ay, Hilal Ada, Mehmet Yalçın, Mehmet Andok Bayram, Agit Kaysı, Alattin Zuğurli, Faris Türk, Evin Doster ve Nurettin Bakan "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

TUTUKLU SAYIDI 39'A ÇIKTI

Soruşturma kapsamında şu ana dek tutuklananlar şöyle: Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Abdurrahman Gök, JINNEWS Muhabiri Beritan Canözer ile gazeteciler Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya, avukatlar Serhat Hezer, Burhan Arta ve Özüm Vurgun ile Devrim Roni Atik, Kadir Şenci, Berfin Can, Muhsin Acar, Osman Demir, Rumet Çetin, Mehdi Kaya, Cotkar Amara Yürek, Hamza Cihangir, Hasret Yelboğa, Suat Arda Işık, Şahin Biçimli, Hakim Kaya, Mikail Barut, Tacettin Araz, Nurullah Özgün, Abdulbari Mavlay, Ferit Aktepe, Şervan Doğan, Cesur Yılmaz, Süleyman Ulucan, Halise Aksoy, Mizgin Karataş, Fikri Ay, Hilal Ada, Mehmet Yalçın, Mehmet Andok Bayram, Agit Kaysı, Alattin Zuğurli, Faris Türk, Evin Doster ve Nurettin Bakan.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.