1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Baraj ve Göller ‘İsrail Sazanı’ Tehdidi Altında
Diyarbakır Belediye Meclisi'nden Tepki

Diyarbakır Belediye Meclisi'nden Tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, gözaltındaki Eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı serbest bırakılana ve polis ablukası kalkana dek Belediye Meclisi’nden ayrılmayacaklarını duyurdu.

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, gözaltındaki Eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı serbest bırakılana ve polis ablukası kalkana dek Belediye Meclisi’nden ayrılmayacaklarını duyurdu.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin Belediye Meclis Salonu'ndaki açıklamasına, meclis üyeleri "İrademe Dokunma'' dövizleriyle katıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri adına açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Ayşe Serra Bucak Küçük, “Bugünden itibaren Eşbaşkanlarımız serbest bırakılana ve polis ablukası kalkan kadar meclisimizi 24 saat açık tutacağız. Belediyemize sahip çıkacağız ve demokratik tepkimizi en üst düzeyde ortaya koyacağız” dedi.

“DBP’li belediyelere baskı”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı 25 Ekim akşamı gözaltına alınmış, polis ablukasına alınan belediye binasında da arama yapılmıştı.

Ayşe Serra Bucak Küçük, “Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir DBP'li belediyelerin yönetimlerine karşı devletin baskı, görevden uzaklaştırma, hizmeti engelleme, kayyum atama gibi pek çok antidemokratik uygulamayı gerçekleştirdiğini” söyledi.

“Belediyemize fiili el kondu”

Küçük, son bir yıldır devlet eliyle yürütülen çeşitli mali ve idari soruşturmalarda en ufak bir bulguya rastlanmamış olmasına rağmen, her türlü hukuksuzluğun devam etmekte olduğunu söyledi.

"Demokratik siyasetin tıkandığı, ülkenin hızla totaliter ve baskıcı bir rejime evirildiği, bölgemizde yerel demokrasinin yok sayıldığı bu süreçte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı 25 Ekim akşamı gözaltına alındı. Aynı gece belediyemiz yedi saat boyunca arandı ve bugüne kadar da süren polis ablukası yoğun bir biçimde devam ediyor. Halkımızın belediyeye gelişi engellendi, sivil demokratik siyasetin ve yerel hizmetin yeri olan belediyemize fiili el konuldu.

"Dün 15 Temmuz darbe girişimi ne ise bugün Gültan Kışanak ve Fırat Anlı şahsında belediyelerimize yapılan bu müdahale de sivil darbenin ta kendisidir.

“Müfettişler dayanak bulamayınca ayrıldı”

Küçük,  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde uzun süredir teftiş yapan müfettişlerin, iktidarın "teröre destek veriyorlar" gibi iddialarına dayanak bulamayınca, herhangi bir açıklama yapmadan belediyeden ayrıldığını söyledi.

"Devam eden bu hukuksuz süreçte Diyarbakır halkının iradesi olan Büyükşehir Meclisi olarak, Belediyemizi halkımız ile birlikte sahiplenerek, faşist zihniyeti ve uygulamalarını devreye koyan bu iktidara karşı burayı terk etmediğimizi duyurmak istiyoruz." 

db.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.