1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Diyarbakır Barosu'ndan İmralı Cezaevi'nde İnceleme Talebi
Diyarbakır Barosu'ndan İmralı Cezaevi'nde İnceleme Talebi

Diyarbakır Barosu'ndan İmralı Cezaevi'nde İnceleme Talebi

Diyarbakır Barosu, İmralı Cezaevi koşullarını inceleme talebiyle Adalet Bakanlığı'na başvurdu. İmralı ile ilgili 28 Kasım 2021 tarihinde ilk başvurunun yapıldığı belirtilerek, Adalet Bakanlığı’ndan izin çıkmadığı ifade edildi.

A+A-

Diyarbakır Barosu, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın hükümlü bulunduğu İmralı Cezaevi’nde inceleme yapabilmek için Adalet Bakanlığı’na üçüncü kez başvuru yaptı.

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Baromuz temel hak ve hürriyetlere dair yerinde gözlem ve tespitlerde bulunulması amacıyla İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun ziyaret edilebilmesi talebiyle Adalet Bakanlığına başvuruda bulundu” denildi.

İmralı ile ilgili 28 Kasım 2021 tarihinde ilk başvurunun yapıldığı belirtilerek, Adalet Bakanlığı’ndan izin çıkmadığı ifade edildi.

Yapılan yazılı açıklamada, baro üyesi 107 avukatın geçen yılın Aralık ayında, aynı taleple Adalet Bakanlığı’na ikinci kez başvurduğu hatırlatılarak, şöyle denildi:

“Diyarbakır Barosu olarak; 28.11.2021 ve 14.12.2022 tarihli taleplerimizin gereğinin yerine getirilmesini, temel hak ve hürriyetlere dair yerinde gözlem ve tespitlerde bulunulması amacıyla İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun ziyaret edilebilmesi hususunda izin verilmesini talep ederiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.