Dink Cinayeti | Jandarmanın Olay Yeri Görüntüleri

Dink Cinayeti | Jandarmanın Olay Yeri Görüntüleri

Dink cinayetine ilişkin yayınlanan görüntülerde, darbe girişiminin ardından tutuklanan altı jandarma istihbaratçısının cinayet mahallinde keşif yaptığı görünüyor.

A+A-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yeni görüntüler yayınlandı.

AHaber’de yayınlanan görüntülerde, darbe girişiminin ardından tutuklanan altı jandarma istihbaratçısının cinayet mahallinde keşif yaptığı görünüyor. Görüntülerde Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast da yer alıyor.

AHaber’in haberine göre, görüntülerdeki askerlerden birinin adının Emre Cingöz olduğu ve Trabzon’dan gelen Cingöz’ün cinayet günü o bölgede 322 telefon görüşmesi yaptığı ifade edildi. Ayrıca darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse’nin Dink cinayetinin en önemli ismi olduğu iddia edildi.

Ne olmuştu?

Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada Dink’in öldürüldüğü saatlerde olay yerinde jandarma görevlilerinin olduğu tespit edilmişti. Ancak savcı Gökalp Kökçü, jandarmayı kamu görevlileri ile ilgili hazırladığı iddianameye dahil etmemişti.

Bundan kısa süre sonra, 11 Ocak 2016'da Kökçü soruşturmadan alındı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kökçü, 26 Temmuz 2016'da yeniden soruşturmanın başına getirildi.

27 Temmuz'da İstanbul ve Trabzon’da dört jandarma ve bir yayınevi sahibi tutuklanmıştı.  31 Temmuz'da aralarında askerlerin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

3 Ağustos'ta ise Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Aynı gün jandarma görevlilerinden Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Dinç tutuklandı.

7 Ağustos'ta da dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz tutuklandı.

9 Ağustos'ta eski astsubay Emre Cingöz, Hrant Dink cinayetinin olduğu gün olay yerinde olduğu gerekçesiyle, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, FETÖ / PDY örgütüne üye olmak ve kasten adam öldürme suçundan iştirak" suçundan tutuklanmıştı. Aynı gün Şüpheli jandarma astsubaylar Mustafa Küçük, Mikdat Özbek, eski uzman çavuşlar Rahmi Özer ile Musa Yıldırım ise aynı suçlardan, adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

16 Ağustos’ta Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, jandarma istihbarat görevlisi Astsubay Veysel Şahin, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Ecevit Emir ve Uzman Jandarma Adem Sarıgöl tutuklandı.

Hrant Dink cinayeti davasında “örgüt olmadığı”nı söyleyen ve iki kişi dışındaki sanıkları tahliye eden mahkemenin başkanlığını yapan hakim Rüstem Eryılmaz 20 Ağustos’ta tutuklandı.

25 Ağustos’ta gazeteci Ercan Gün ile Dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Müdürü Metin Yıldız tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.