1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti'yi Ziyaret Etti
Dilek Öcalan Hakkında Zorla Getirme Kararı

Dilek Öcalan Hakkında Zorla Getirme Kararı

HDP milletvekilleriyle ilgili Şanlıurfa’da açılan davada Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan hakkında ise "zorla getirilme" kararı verildi.

A+A-

HDP milletvekilleriyle ilgili Şanlıurfa’da açılan davada Figen Yüksekdağ’ın SEGBİS’le dinlenmesine karar verdi. Duruşmaya katılmayan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan hakkında ise "zorla getirilme" kararı verildi.

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'inci duruşması ile Milletvekilleri İbrahim Ayhan'ın 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2'inci ve Dilek Öcalan'ın 2'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaları görüldü.
Yüksekdağ'ın ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla yargılandığı davada, avukatı Sevda Çelik Özbingöl, müvekkilinin tutuklu olduğunu, adli tedbir ile yurtdışı yasağının kaldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti talepleri reddederken, Yüksekdağ'ın bir sonraki duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemi ile hazır edilmesine karar verdi.

Twetter'da paylaştığı bir fotoğraftan dolayı ‘örgüt propagandası’ ile yargılanan İbrahim Ayhan hakkında ise Ankara'ya yazılan talimatla ifade alma tutanağının beklenmesine karar verildi.
ÖCALAN HAKKINDA 'ZORLA GETİRME' KARARI
Duruşmaya Dilek Öcalan katılmazken, avukatı Gülay Koca Öztürkoğlu salonda hazır bulundu. Avukat Öztürkoğlu, müvekkilinin milletvekili olması nedeniyle mahkemeye zorla getirilemeyeceğini savundu.
PKK'li Mehmet Yılmaz'ın 23 Şubat'ta Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki cenazesine katılan Dilek Öcalan hakkında, konvoydaki davranışlarının "terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit" içeren yöntemlerini meşru gösterecek nitelikte olduğu iddiasıyla "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Yüksekdağ, Ayhan ve Öcalan'ın duruşmalara 1 Şubat 2017 tarihine ertelendi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.