1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Akılcı İlaç Kullanım Toplantıları
Digorlu Gençler’den “Sportırmanış”a Yoğun İlgi

Digorlu Gençler’den “Sportırmanış”a Yoğun İlgi

Kars’ın Digor İlçesi’nde öğrenciler, “Sportırmanış” sporuna yoğun ilgi gösteriyor.

A+A-

Digor Sportırmanış takımı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanış Minikler, Küçükler, Gençler, Büyükler katagorisinde 09-10 Nisan 2016 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yüksek Okulu Tırmanış Duvarında yapılacak Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor

Kars’ın Digor İlçesi’nde öğrenciler, “Sportırmanış” sporuna yoğun ilgi gösteriyor. Kısa sürede projesi hazırlanarak hayata geçirilen proje yoğun ilgi görünce, Kaymakam Bolat’ta sportırmanış takımını kurdu.

Digor Kaymakamı İsa Bolat’ın girişimleriyle Anadolu Lisesi’nde oluşturulan Spor Salonu’nu oluşturulan tırmanış duvarında hazırlıklarını sürüdüren sportırmanış takımı, Nevşehir’de yapılacak Sportırmanış Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

Sportırmanış dalını ilgi gösteren gençleri ise, Milli Sporcu, Beden Eğitim Öğretmeni ve Anterenör Buket Akça’ya emanet. Gençlerin çok yetenekli olduğunu ifade eden Akça, sportırmanış sporuna gençlerin Digor’da yoğun ilgi göstermesinin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini belirtti.

Digor’a böyle bir duvar yaptık diyen Antrenör, Milli Sporcu ve Beden Eğitim Öğretmeni Buket Akça, “Digor’a böyle bir duvar yaptık. Çünkü çocukların yetişmesi ve kapalı landa yapılan bir spor olduğu için bunun fayda sağlayabileceğini düşündük” dedi.

“TÜRKİYE OKULLAR ARASINDA İLK YAPILAN PROJE”

Akça, “Türkiye’de bir lisenin altında, hatta okullar arasında ilk yapılan bir proje, Türkiye’de bi,r çok şampiyona düzenleniyor. Bu şampiyonada derece giren arkadaşlar yurtdışında ülkemizi temsil ediyorlar. Milli sporcu olarak görev alıyorlar. Bir çok faydası var çocuklara fiziksel gelişme açısından çok yorucu bir spor. Hem zihinsel, hem fiziksel gelişmilerini etkileyebiliyor” diye konuştu.

digor-cok-amacli-spor-salonu-(1).jpgdigor-cok-amacli-spor-salonu-(3).jpgdigor-cok-amacli-spor-salonu-(6).jpgdigor-cok-amacli-spor-salonu-(7).jpg

“SPORTIRMANIŞ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA KATILACAĞIZ”

Digor Kaymakamı İsa Bolat’ın çok destek olduğunu belirten Buket Akça, “Kaymakam destekliyor ve Türkiye’de yapılan ilk proje olduğu için diğer sporcu arkadaşlardan ve federasyondan da destek sağlıyoruz. -9-10 Nisan’da Nevşehir’de gençler şampiyonası olacak. Oraya katılmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Türkiye’de Doğu ve Günaydoğu Bölgesi’nde ilkkez Digor’da hayata geçirilen proje ile yaptırılan tırmanış duvarı, gençlerden yoğun ilgi görürken, Milli Sporcu Beden Eğitim Öğretmeni Buket Akça, oluşturduğu kız ve erkek takımıylaTürkiye Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanış Minikler, Küçükler, Gençler, Büyükler katagorisinde 09-10 Nisan 2016 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yüksek Okulu Tırmanış Duvarında yapılacak Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor. Hazırlıklarını aralıksız sürdüren sporcular, Nevşehir’den dereceyle döneceklerine inanıyor.

digor-cok-amacli-spor-salonu-(2).jpgdigor-cok-amacli-spor-salonu-(8).jpgdigor-cok-amacli-spor-salonu-(14).jpgdigor-cok-amacli-spor-salonu-(13).jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.