1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Şehir Sineması'nda BU HAFTA
Digor'dan TEOG İkincisi Çıktı

Digor'dan TEOG İkincisi Çıktı

14 yaşındaki Abdullah Yakışır, TEOG'da 120 sorudan 119'unu doğru yaparak Türkiye ikincileri arasına girdi.

A+A-

Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Alem Köyü'nde tek odalı evde oturan 7 nüfuslu Yakışır Ailesi'nin çocukları 14 yaşındaki Abdullah Yakışır, TEOG'da 120 sorudan 119'unu doğru yaparak Türkiye ikincileri arasına girdi.
Digor'un Alem Köyü'nde yaşayan Huriye- Zekeriya Yakışır çiftinin en büyük çocukları olan ve Türk TelekomYBO'nun 8. sınıf öğrenci Abdullah Yakışır, TEOG'un ilk sınavında 120 sorudan 118'ini, ikinci sınavında ise 119'unu doğru yaptı. Köyünde hayvanları otlatıp, kış için tezek hazırlayan Abdullah Yakışır, doktor olmak istediğini söyledi. İyi yerlere gelip ailesine sahip çıkmayı hedefleyen Abdullah Yakışır şunları söyledi: 

"Yurtta çok çalıştım. Hedefim için çok emek gösterdim. Kaymakam bey, öğretmenlerimiz çok destek verdiler. Hedefim aslında 120'de 120 yapmaktı ama dikkat eksikliğinden olmadı. İleride doktor olmak istiyorum. Köyde çok zorluklar çekiyoruz. Evde okuldaki gibi çalışamıyordum. Doktor olup ailemin durumunu iyileştirmek istiyorum. Bilgisayarımın olmasını çok istedim ama babam alamadı. Bende bilgisayar almak için 15 Temmuz şiir yarışmasına katıldım ve derece yaptım. Bu zorluklar içinden çıkıp güzel bir sonuç almak benim için gurur verici. Ailemde çok sevindi, bende kendimi şu an çok iyi hissediyorum. Hedeflerime ulaşmamda emek gösteren öğretmenlerime teşekkür etmek istiyorum."
Alem Köyü'ndeki okulda işçi olarak çalışan ve ayda 1480 TL maaş alan Abdullan'ın babası Zekeriya Yakışır, her an yıkılacak gibi kiralık ve tek odalı bir köy evinde yaşadıklarını bildirdi. Bu yüzden oğlunu YBO'ya verdiğini söyleyen Yakışır, 2 inek ve 15 de koyunları ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Diğer çocukları Özlem (10), Eylem (8) ve Havva (3) ve Kemal'i (2) de sonuna kadar okutmak istediğini vurgulayan Zekeriya Yakışır, şöyle konuştu: 
"Oğlumun başarısı gurur verici, çok duygulandım. Çocuklarımın bize ait evde iyi ortamlarda okumalarını istiyorum. Tek odalı bir evde 7 kişi yaşıyoruz. Ben bu zor koşullarda çocuklarıma bin nevi öğretmenlik yaptım. Kendimi onların eğitimine adadım. Bazen elime kitap alıp okuyordum, çocuklar bakıp görüp okusun diye. Kendim ilkokul mezunuyum. Ben o zamanlar okumak istemiyordum ta ki çocuklarım olana kadar. Çocuklarım okula gittiğinde aklım başıma geldi ve hep kendime 'niye ben okumadım' diye sorup durdum."


Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.