1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Tutuklu Sayısı 260'a Ulaştı
Digor'da 'Sosyal Medya' Operasyonu

Digor'da 'Sosyal Medya' Operasyonu

Kars'ın Digor ilçesinde sosyal medya hesabından PKK ile ilgili övücü paylaşımlar yaptığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Kars'ın Digor ilçesinde sosyal medya hesabından PKK ile ilgili övücü paylaşımlar yaptığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. 

Digor Jandarma Komutanlığı ekiplerince S.E. ve S.S.'nin.sosyal paylaşım sitesi üzerinden PKK örgütünü övücü paylaşımlarda bulunduğunun tespiti üzerine, ekipler şüphelilerin evlerine operasyon düzenleyerek gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Kars İl Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Burada işlemeleri tamamlanan şüpheliler Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeleri alınan S.E. ve S.S. Sulh Ceza Hakimliği'nce "yurt dışı çıkış yasağı" ve "belirli günler kolluğa giderek imza atma" adli kontrol kararı konularak serbest bırakıldılar.

Benzer haber...

Kars’ta Operasyon: 6 Gözaltı

Kars merkezli 3 ilde PKK/KCK'nin gençlik yapılanması yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü koordinesinde; 6 şüpheli, Kars merkezli Ankara, Iğdır, Konya ve Sarıkamış'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.

Kars Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.