1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SUSUZ

  4. ’Aygır Gölü’nden Kartpostallık Görüntüler
Digor'da Sağanak Yağış ve Sel

Digor'da Sağanak Yağış ve Sel

Kars'ın Digor ilçesinde dolu ve sağanak nedeniyle oluşan su baskınlarında 7 ev zarar gördü.

A+A-

Kars'ın Digor ilçesinde dolu ve sağanak nedeniyle oluşan su baskınlarında bazı evler zarar gördü.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars Digor'a bağlı Varlı (Zibini) köyünde önceki gün (16 Haziran) akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu, köyün içinden geçen derenin taşmasına sebep oldu.

7 EV ZARAR GÖRDÜ

Köylülerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, biriken suları tahliye etti. Ev ve yakınlarındaki samanlıkların kullanılmaz hale geldiği ve bazı kümes hayvanlarının da telef olduğu belirtildi.

Varlı Muhtarı Kemal Cavlanlar, yaptığı açıklamada, tek tesellilerinin olayda herhangi can kaybı yaşanmaması olduğunu belirterek, "Yağmur fazla yağdı, sel bastı köyü, çok şükür can kaybı yok. Bizim sıkıntımız dere ıslahı. Derenin içi ağaç dallarıyla dolmuş ve onun temizlenmesini istiyoruz. 5-6 evi su basmış, bazılarının tezeği ve samanı gitmiş, bazılarının tavuk ve kazları telef olmuş. Gece olduğu için bazı evlere de ulaşamadık. İnşallah yarın her şeyi öğreniriz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.