1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Av Yasağı Başladı... Kara Avcılığı Sezonu Tüm Türkiye'de Kapandı
Digor'da Newroz Coşkusu... Yüzlerce Kişi Şarkılar Eşliğinde Halay Çekti

Digor'da Newroz Coşkusu... Yüzlerce Kişi Şarkılar Eşliğinde Halay Çekti

Kar yağışına rağmen yüzlerce kişinin coşkuyla kutladığı Newroz’a katılan Digorlular çalınan şarkılar eşliğinde halay çekti.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kars’ın Digor ilçesinde Newroz’u kutladı.

Kar yağışına rağmen yüzlerce kişinin coşkuyla kutladığı Newroz’a katılan Digorlular çalınan şarkılar eşliğinde halay çekti.

PolitiKARS'ın MA'dan derlediği habere göre; Dem Parti Digor İlçe Örgütü tarafından organize edilen Newroz’a DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti Kars il Örgütü, Kars ve Digor Belediye Eşbaşkan adayları ile çok sayıda kişi katıldı.

digor-001.jpg

KOÇYİĞİT: RED VE İNKAR POLİTKASI İFLAS ETTİ

Kar yağışına rağmen yüzlerce kişinin coşkuyla kutladığı Newroz’a kadınlar yöresel elbiseleri ve çocuklarıyla birlikte katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan Newroz’da açılış konuşmasının ardından DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit konuştu.

Hava koşullarına dikkat çeken Koçyiğit, “Güneşli günlerde herkes gelir; mesele karda kışta gelmektir” dedi. Newroz’un önemine işaret eden Koçyiğit, “Newroz özgürlük, barıştır. Newroz direniştir. Kürt halkı, Ortadoğu ve dünya halklarının Newroz’u kutlu olsun”  diye konuştu.

Koçyiğit, “Yüzyıldır bir sorun var. Kürt halkının eşitlik, statü sorunu var. Kürt halkının varlık sorunu var. Ret, inkar ve asimilasyon kıskacına alınmış, bir halk gerçeği var. İşte artık yüzyılı geride bıraktık. Yeni bir yüzyıl başlıyor. Bu yeni yüzyılda Kürtlerin var olması için barışın, gelmesi gerekiyor. Onurlu bir barış ancak ve ancak bu ülkeye huzuru getirir. Birlikte yaşamı getirir. Yüzyıllık ret ve inkar politikası iflas etmiştir” diye konuştu.

'ABDULLAH ÖCALAN BİRİNCİ MUHATAPTIR'

Kürt sorunun muhatapları ile çözülmesi gerektiğinin altını çizen Koçyiğit, “Kilit üstüne kilit vurdukları Sayın Öcalan, Kürt sorunun birinci muhatabıdır. Onun için bu tecrit ortadan kalkmalıdır” diye kaydetti. Bu sırada Newroz alanında bulunan halk, “Bijî Serok Apo” sloganları attı. Kürt sorunun çözülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Koçyiğit, “Bir yüzyılı daha kaybedemeyiz. Bir yüzyılı daha kölelik koşullarında devam ettiremeyiz. İşte Newroz meydanları dün İstanbul, Colemêrg, Şirnex ve Wan; dört bir yandan yüzbinler haykırdı. Kürt ve Türk halkları onurlu bir barışı, demokrasiyi, özgürlüğü istiyor. Tayyip Erdoğan sabah akşam Kurdistan’a ‘teröristan’ diyor ve yeni bir savaşın fitilini ateşliyor. Biz buradan söyleyeyim; Kurdistan; ülkemizdir, vatanımızdır. Biz dört parçadaki ve dünyadaki Kürtler bir arada eşit ve özgür yaşamak istiyoruz. Kürdü ötekileştiren, Kürdü yok sayan anlayışlara geçit vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.

'DEM PARTİ AĞACININ ALTINDA TOPLANALIM'

Kürt diline yönelik saldırılara da değinen Koçyiğit, “Bu zihniyeti iyi tanıyın; Ankara’da Türk olup Kurdistan’a gelince Kürtlüğünü hatırlayanlardır. Bunlara değil oy, selam bile yok selam! Bu seçimde AKP’ye verdiğiniz her oy JİTEM ittifakına gidecek. AKP’ye verdiğiniz her oy faili meçhullerin faili olan, Ağar’a Çiller’e gidecek. AKP’ye verdiğiniz her oy MHP’ye, tanka ve topa gidecek. Onun için diyoruz ki; birliğimizi güçlendirelim. Tek bir Kürdün oyu bunlara gitmesin. Kürtlerin oyu DEM Parti’nin ağacında buluşsun. DEM Parti’yi büyütsün. Halkımızın mücadelesini büyütsün” ifadelerini kullandı.

Newroz şarkılar eşliğinde son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.