1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Vali Yardımcısı 'Sigara Denetimi' Yaptı
Digorda ki 2,8lik Deprem KORKUTTU

Digor'da ki 2,8'lik Deprem KORKUTTU

Van'da yaşanan 7,2 ve 5,6'lık yıkıcı depremden sonra Digor'da sabahın erken saatlerde yaşanan sarsıntı yürekleri ağızlara getirdi.

A+A-

Van'da yaşanan 7,2 ve 5,6'lık yıkıcı depremden sonra Digor'da sabahın erken saatlerde yaşanan sarsıntı yürekleri ağızlara getirdi.

Kandilli Rasathanesinin verdiği bilgilere göre; sabah 08.07’de Kars’ın Digor İlçesinde yaşanan depremin şiddeti 2,8 olarak ölçüldü.

Sabah yaşanan depremin yer altında derinlik olarak 13. 7 km aşağıda oluştuğu tespit edildi. Digor Eren bölgesinde meydana gelen depremde kimsenin burnunun bile kanamaması sevindirdi.

İlgili Haber..

Digor Lisesi Tahliye Edildi

Kars Digor Lisesi’yle ilgili “oturulamaz” raporunu gören Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, okulu acilen tahliye ettiklerini söyledi.

Budak, Digor Lisesi’nin oturulamaz raporu olduğunu söyleyerek, “Binanın her an yıkılma tehlikesi var. Bir önceki Milli Eğitim yönetimine rapor verilmesine ve Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine rağmen okul boşaltılmamış. Böyle bir riski almak kimsenin haddi değildir. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olarak geçen hafta Digor Lise’mizi boşalttık. Muhtemel bir deprem durumunda bu okulumuz yıkılır” dedi.

Budak ayrıca, “Biz hemen olayı öğrenir öğrenmez Milli Eğitim Bakanlığımıza bildirdik ve okulu boşaltarak Digor İlçemize acilen bir okul yapılamasını talep ettik. Aynı zamanda şehir merkezinde bulunan Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulumuzun da raporu var. Raporda yazıyor ki; eğitim-öğretim yapılır amma muhtemel bir depremde yıkılır. Yani raporda yazılan bu cümleler arasında büyük tezat var. Biz bu durumu dikkate alarak okulu eğitim-öğretimin hemen başlamasında boşaltarak tahliye ettik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.