1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Köydeki Husumet Sokağa Taştı... Kars’ta Taşlı Sopalı Kavga!
Digor'a Kadın Yaşam Merkezi

Digor'a Kadın Yaşam Merkezi

Kars’ın Digor İlçesi’nde Kaymakam İsa Bolat’ın girişimleriyle SODES Projesi kapsamında hayata geçirilen “Kadın Yaşam Merkezi” vatandaşların yüzünü güldürdü.

A+A-

Kars’ın Digor İlçesi’nde Kaymakam İsa Bolat’ın girişimleriyle SODES Projesi kapsamında hayata geçirilen “Kadın Yaşam Merkezi” vatandaşların yüzünü güldürdü.

Digor’a bağlı köylerden ilçeye gelen ve ilçedeki, işlerini bitirdikten sonra yanındaki çocuklarıyla birlikte kahve köşelerinde akşama kadar araçlarını bekleyen kadınların sorunu kaymakamlığın projesiyle son buldu.

Kendi evlerindeymiş gibi Kadın Yaşam Merkezi’nde misafir edilen Digorlu kadınlar, sıcak ortamda çay ve kahvelerini yudumlarken, çocukları da kendileri için hazırlanmış bölümde oyunlarını oynayarak zamanlarını geçirme fırsatı buluyor.

Digor İlçesi’nde Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında Kars Valiliği Koordinasyonunda, Digor Kaymakamlığı Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından yürütülen ve Devlet Planlama Teşkilatı Tarafından finansa edilen proje vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Digor’a köylerden işleri için gelen kadınlar, işleri bittikten sonra Kadın Yaşam Merkezi’ne geçiyor. Burada çayını içen, yemeğini yiyen kadınlar, merkeze öğretmenleriyle sohbet ediyor. Çocukları ise kendileri için hazırlanmış, oyun odalarında oyunlar oynayarak sosyal etkinlikler yapma imkanı buluyor.

Kaymakam İsa Bolat, Mal Müdürlüğü’ne bağlı binanın gerekli tadilat ve tamiratı yapılarak Kadın Yaşam Merkezi’ne dönüştürdüklerini söyledi.

Bolat, “Digor’un en büyük eksikliklerden birinin çocukların oynayacakları alanların olmamasıydı. Ve bizlerde yaptığımız bu projeyle bu eksikliğin giderilmesini sağladık. Bunun yanın da ilçeye köylerden gelen kadınlarımız akşama kadar kahve köşelerinde bekliyordu. Biz proje ile kadınlarımızın da bu mağduriyetini önledik. Artık kadınlarımız Kadın Yaşam Merkezi’nde kendi evindeymiş gibi rahat ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.