1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kars’ta
Digor Pazarı Kaldırıldı...

Digor Pazarı Kaldırıldı...

Digor Durağı'ndaki 13 adet dükkan, Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bulundukları yerden kaldırıldı.

A+A-

Digor Durağı olarak bilinen ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın bahçe duvarıyla sıfır noktasında inşa edilen 13 adet dükkan, Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bulundukları yerden kaldırıldı.

1999 yılında dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından, bölgeye 'Sabit Pazar' alanı yaptırılarak seyyar satıcılar bu alanda bir araya toplanmıştı.

17 yıl sonra 13 adet pazarcının kaldığı alan ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle işlevsiz kaldığı ve Kars Valisi Rahmi Doğan’ın emiri ile kaldırıldığı ifade edildi.  

Uzun yıllardır o bölgede esnaflık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, karara saygı duyduklarını fakat mağdur olmamaları adına uygun bir yerde işlerine devam etmek istediklerini söyleyerek, yetkililerden uygun bir yer talebinde bulundu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın mağduriyet yaşayan esnaflar için bir yer tahsis edeceği sözü verdiğini dile getiren esnaflar, 1982 yılından bu güne kadar bu bölgede iş yaptıklarını kaydederek, geçimlerini sağladıkları işi başka bir bölge de olsa yapmak istediklerini söylediler.

Kars Belediyesi tarafından eski garajlar mevkii arkasında bulunan park alanında inşa edilecek yeni alana kira karşılığında taşınacakları belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.