1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. İşletmeler de 'At Eti' Arandı
DEVA'dan Tanıtım… Nalan Parıltı, 'Kars'a Hizmet İçin Aday Oldum!'

DEVA'dan Tanıtım… Nalan Parıltı, 'Kars'a Hizmet İçin Aday Oldum!'

Ali Babacan'ın liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kars'ta belediye başkan adayı, il genel ile belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı.

A+A-

Ali Babacan'ın liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) bugün (29 Şubat) Kars'ta belediye başkan adayı, il genel ile belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı.

DEVA Partisi Kars Belediye Başkan adayı Nalan Parıltı, partisinin il başkanlığındaki toplantıda, “Kars’a hizmet için aday olduğunu” belirterek bilgilendirmede bulundu.

deva.jpg

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, Kars Belediye Başkan adayı Nalan Parıltı yazılı açıklamasında, "KARS'I SAHİPLENMEK İÇİN BURADAYIZ.

NEDEN BURADAYIZ?

Önce bir soru sorup bir cevap vereyim... Ben aday olmak, yol arkadaşlarıma destek vermek, sizler de haber yapmak için mi buradasınız? Hayır! Bizler bugün burada, büyük bir umudu paylaşmak, kaybettiklerimizi yerine koymak, KARS'ımızı ve hemşerilerimizi sahiplenmek, yaralarımızı sarmak ve en önemlisi bütün bunları BİRLİKTE başarabileceğimizi göstermek için toplandık. HOŞGELDİNİZ UMUDA, HOŞGELDİNİZ AYDINLIK YARINLARA, HOŞGELDİNİZ YENİDEN GÜLÜMSEMEYE, HOŞGELDİNİZ BİRLİKTE VE OMUZ OMUZA YÜRÜMEYE...

Ben çok uzun zamandır sahadayım. Olan bitenden sizler ne hissediyorsanız ben de onu hissettim, onu hissediyorum. Senelerdir kime dokunsam bin ah işitiyorum... Çaresizlik içinde söylediğiniz "YAZIK OLUYOR KARS'A, YAZIK OLDU ÇOCUKLARIMIZA, YAZIK GENÇLERİMİZE...” sözleri hala kulaklarımda... İşte bu hazin ses beni bir şeyler yapmaya mecbur etti... Bu serhat şehrinde doğmuş büyümüş bir anne, bir abla, bir kardeş ve bir kadın yani içinizden biri olarak KARS'a sahip çıkmak ve üzerime düşeni yapmaya karar verdim. Desteğinizle birlikte inşallah şehrin belediye başkanı seçilecek ve KARS'ı yıllardır hak ettiği yere taşıyacağız. Bir kadın, bir anne ve bu şehrin bir evladı olarak size söz veriyorum. Bunu başaracağız!

Kendime inancım ve bana duyduğunuz güven için adayım. Vizyonsuzluğa ve yapılan hatalara artık tahammülümüz kalmadığı için adayım. Yepyeni bir şehircilik ve yönetim anlayışının hayata geçmesi için adayım. Kars'ın çocuğu olarak gerektiğinde sorumluluktan kaçmadım diyebilmek için adayım. Çünkü KARS'ın kaybedecek tek bir dakikası bile yok.

deva-001.jpg

Bu kentte yaşayan ve büyük bir aile olup kaynaşmış fakat seçim dönemlerinde muhteris siyasetçilerin ayrıştırmaya çalıştığı ailem için adayım. İşte ben "EBRU TABLOSUNA BENZETTİĞİM KÜLTÜREL VE İNSANCIL YAPIMIZI BOZMAYA ÇALIŞANLARIN KARŞISINDA KARS'I DAHA DA KENETLENMİŞ BİR AİLE YAPMAYA GELİYORUM." Söz veriyorum ırkçılık üzerinden ayrımcılığa son vereceğim. Renklerimiz olan farklılıklarımızı siyasete alet ettirmeyeceğim. Çünkü bunun daima zararını gördük. Bu zarara son vereceğim.

Kentimiz sahipsiz, insanlarımız terk edilmiş. Sporundan kültür sanatına, çocuklarından gençlerine, emeklisinden esnafından sanayicisine, sokak hayvanlarının bile mutsuz olduğu bir şehre döndürdüler KARS'ımızı. Sahip çıkacağız, kol kanat gereceğiz.

İnsanlarımız mutsuz, derdimiz başımızdan aşkın. Şehrimizin iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Önce insan diyecek, her şeyin başına insanı koyacağız. Her gün iş, aş, geçim derdindeki hemşerilerimiz bir de pis, bakımsız, kötü yönetilen, istismar edilen boğucu bir şehirde yaşamamalı. Kars halkı bundan fazlasını hak etmiyor mu?

Sokaktaki çocuklar bile derinlemesine ekonomik kaygılar yaşarken, sağlık sorunlarımızı Erzurum ve ileri şehirlerde gidermeye çalışırken, işsizliğin çözülememesi nedeniyle göçün önü alınamazken, hayvancılık ölmüşken, üretim durma noktasına gelmişken ve omuzlarımızda bu ve buna benzer sorunlar varken "Sen O'sun busun" sizden nabza göre şeker vererek; oy almaya çalışıp ilk yılda ağzınıza bir parmak bal çalıp, sonra hırsızlıklarını, arsızlıklarını kuşanarak tüm değerlerimizi talan edenlere "DUR DEME ZAMANI'' hala gelmedi mi ??? Geldi de geçiyor bile. Halimiz bu. Sandıklar önümüze geldiğinde kendinizi ve çocuklarınızı düşünün. Ben bu şehrin makus talihini değiştireceğim. Siziz desteğinizle ve sizinle omuz omuza elbette...

KARS'lıların; sağlıklı, huzurlu, adil ve güvenli bir şehirde yaşayabilmesi için bugün bismillah diyoruz. Tüm şehrin katılımıyla, örnek DEMOKRATİK bir yönetim modelini benimseyeceğim. Bu kadim şehirde KARS'lıların istediği olacak. Ben talepleri yerine getireceğim. Sorunlarımızı biliyorum. Çözümlerini de çok iyi biliyorum. Çok uzun zamandır aksatmadan dersime çalışıyorum. Un, şeker hepsi bizde var. Çok sayıda alanında uzman yol arkadaşlarımız var. Önceki belediye yönetimlerinden özellikle Sayın Naif Alibeyoğlu dönemindeki başarılarından istifade edecek ve eksik kalan projeleri de tamamlayacağız. Yine başarılı belediye başkanlarımızdan Sayın Selahattin Filtekin'in de çalışmalarından çokça feyiz alarak hazırlandık yarışa. Her daim hak edene hakkını teslim ettik, edeceğiz.. Halka rağmen kimse başaramaz. Halk biziz. O halde bizimle taze bir başlangıca hazır olun.

31Mart gecesi Kars'ın talihi dönecek. Buna inancım iman derecesinde... Çünkü artık değişim zamanı geldi.

Bana burada bu konuşmayı yapma imkanı sağlayan başta ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E, beni büyütürken cinsiyet değil insan olarak yetiştiren annem ve babama, bana inanan eşime, çocuklarıma, kardeşlerime, dostlarıma, arkadaşlarıma, Deva Partili yol arkadaşlarıma minnet arz ediyor sonsuz teşekkür ediyorum.

İLKLERİN ŞEHRİ KARS HAKETTİĞİNİ BİZİMLE BULACAK. KARS MEDENİYETLE BULUŞACAK. HAZIRIM!" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.