1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ortacalı Genç Yazarın İlk İmza Günü
Derneklere Tebligat Yapılıp Mühür Vuruluyor

Derneklere Tebligat Yapılıp Mühür Vuruluyor

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında içişleri bakanlığının emriyle kapatılmasına karar verilen derneklere tebligat yapılıp mühür vuruluyor.

A+A-

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında içişleri bakanlığının emriyle kapatılmasına karar verilen derneklere tebligat yapılıp mühür vuruluyor. Şimdiye kadar en az 69 dernek mühürlendi.

İçişleri bakanlığı, ‘FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DEAŞ bağlantılı’ 370 derneğin faaliyetini durdurduğunu açıklamıştı. Derneklerin, ‘güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak’ amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğunun tespit edildiği duyurulmuştu.

Faaliyetleri durdurulan derneklerden 153’ünün ‘FETÖ’, 190’ının PKK, 19’unun DHKP-C, sekizininse IŞİD bağlantılı olduğu iddia edildi.

Kapatılan derneklerin listesi açıklanmadı. Ancak polis dün akşamdan bu yana derneklere giderek tebligat yapıyor ve kapılarına mühür vuruyor.

Şimdiye dek kapatıldığı belirlenen dernekler şöyle: Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Gündem Çocuk Derneği, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYADER), Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Barış Derneği, Panayır Kadın Dayanışma Derneği, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), Mezopotamya Kültür Derneği, İstanbul Göç Edenler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Göç-Der), İkitelli Özgürlükler Derneği, Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED, Gökkuşağı Kadın Derneği, Sarıgazi Haklar Derneği, Demokratik Haklar Derneği, Maden İşçileri Dayanışma ve Mücadele Derneği, MED Kültür Merkezi, Samsun Haklar Derneği, Demokratik Haklar Federasyonu, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kongreya Jinen Azad (KJA), Eskişehir Gültepe Kültür ve Dayanışma Derneği, Özgür Gazeteciler Cemiyeti.

Diyarbakır’da şimdiye dek toplam 47 derneğin kapısına mühür vuruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.