1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaldırım Çalışmaları Başladı
Ölü Sayısı ‘50 Bin’i Geçti

Ölü Sayısı ‘50 Bin’i Geçti

Türkiye ve Suriye'yi vuran Maraş merkezli “6 Şubat Depremleri”nde ölenlerin sayısı 50 bini geçti. 

A+A-

6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerde Türkiye ve Suriye'de ölenlerin sayısı 50 bini geçti. 

Suriye'nin kuzeybatısında depremler nedeniyle 8 binden fazla kişi yaralanırken ülke geneli için son açıklanan ölü sayısı 5 bin 914.

Türkiye ve Suriye'yi vuran Maraş merkezli “6 Şubat Depremleri”nde ölenlerin sayısı 50 bini geçti. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, AFAD'dan cuma akşamı yapılan açıklamada, Maraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da toplam 44 bin 218 kişinin vefat ettiği, bölgeden 528 bin 146 vatandaşın tahliye edildiği duyurulmuştu.

ÖLÜ SAYISI 50 BİNİ AŞTI

Suriye'de ise hükümetin kontrolündeki ve silahlı muhalefetin kontrolündeki bölgeler için son açıklanan deprem kaynaklı vefat sayısı 5 bin 914. Böylece iki ülkede depremlerde ölenlerin sayısı 50 bini aşarak 50 bin 132'ye yükseldi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) ise 25 Şubat tarihli durum raporunda Suriye'nin kuzey batısında silahlı muhalefetin kontrolündeki bölgelerde 21 Şubat itibarıyla 4 bin 500'den fazla kişinin öldüğünü, 8 bin 500'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti.

Yine 21 Şubat itibarıyla ülkenin kuzeybatısındaki 10 binden fazla binanın tamamen ya da kısman yıkıldığı ve en az 11 bin kişinin evsiz kaldığı açıklandı. 24 Şubat itibarıyla kuzeybatı Suriye'ye BM'ye bağlı altı kuruluş tarafından toplamda 368 kamyonluk yardım ulaştırıldığı rapor edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.