Demokratik Suriye Güçleri Rakka’ya İlerliyor

Demokratik Suriye Güçleri Rakka’ya İlerliyor

YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ‘Fırat’ın Gazabı’ adını verdiği operasyon kapsamında IŞİD’in elindeki stratejik öneme sahip Tılsemer’de kontrolü sağladı.

A+A-

YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ‘Fırat’ın Gazabı’ adını verdiği operasyon kapsamında IŞİD’in elindeki stratejik öneme sahip Tılsemer’de kontrolü sağladı.

DSG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ‘Fırat’ın Gazabı’ adı verilen Rakka operasyonu devam ederken, şu ana kadar 570 kilometrekarelik alan IŞİD’den geri alındı. Geri alınan bölgelerde örgütün evlere, araçlara ve yollara mayın yerleştirdiği belirlendi. DSG’ye bağlı bağlı uzman ekipler IŞİD tarafından döşenen 1250 mayın ve patlayıcıyı etkisiz hale getirirken, halen temizlenmeyen köylerin olduğu belirtildi.

İkinci aşama üç koldan
Rakka operasyonunun birinci aşaması başarıya ulaşırken, ikinci aşama üç koldan sürüyor. Rakka’nın çevresinin tamamen kuşatılmasını amaçlayan ikinci aşamadan sonra beklenilecek, üçüncü aşamada ise kent merkezine girilecek.

DSG’nin Rakka kent merkezine varmasına 24 kilometre kalırken, IŞİD'in yoğun bir direnç gösterdiği öğrenildi. El Sukeri köyünde şiddetli çatışmalar yaşanırken, koalisyon uçakları da bölgede IŞİD mevzilerini ve örgüte ait bomba yüklü araçları imha ediyor. Bu arada DSG, Rakka'ya 17 kilometre uzaklıktaki stratejik Tılsemer kasabasını IŞİD’in elinden aldı. Operasyonla ilgili Sputnik'e konuşan DSG komutanlarından Serdar Heci de Tılsemer’in alınmasıyla IŞİD'e bir darbenin daha vurulduğunu kaydetti. IŞİD'in kasabada bir sürü mayın ve bombalı tuzaklar kurduğuna dikkat çeken Heci, DSG’ye bağlı uzman ekiplerin mayın ve bombalı tuzakları temizlediğini dile getirdi.

Haşdi Şabi bağlantıyı kesti
Irak'ta Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer ilçesi ve Suriye arasındaki bağlantı yollarını kestiği iddia edildi. Haşdi Şabi'den yapılan yazılı açıklamada, Musul'un batısındaki Telafer ile Suriye arasında bağlantı konumunda bulunan imdat yollarının çoğunun kesildiği öne sürüldü.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ilçeye, orduya bağlı 92. ve 72. Tugay ile Telaferli Şii ve Sünnilerden oluşan gücün gireceğini söylemişti.

Asaib Ehlil’den Türkiye açıklaması
Irak'ta Şii milis gücü Asaib Ehlil Hak Hareketi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Haşdi Şabi'nin Telafer'e girmesi konusundaki tutumunun kendilerini ilçeye girmelerini engellemeyeceğini ve bölgedeki güçlerin Telafer'e girmeleri konusunda komut bekledikleri ifade edildi.

Asaib Ehlil Hak Hareketi'nin askeri sözcüsü Cevad El Tıybavi skypressiq sitesine yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin Başbakan İbadi’ye yaptığı Haşdi Şabi'nin Telafer'e girmemesi uyarısına Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi terörü destekleyen ülkeler destek vermiştir. Biz de her türlü dış müdahaleyi reddediyoruz” dedi.

Sözcü açıklamasında ayrıca, “Bölgedeki Haşdi Şabi kente girmek için komut bekliyor. Tüm ilçe insanları Telafer'in kurtarılmasını bekliyor. Irak topraklarının kurtarılması için dış müdahaleler de kabul edilemez” ifadesini kullandı. Telafar'in bir Irak kenti olduğunu sözlerine ekleyen sözcü, “Bu kenti ancak kendi evlatları kurtarmalı. Türkiye ve hiçbir dış etkenlerin iç işlerimize müdahale etmesini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Cihatçılar okul vurdu
Suriye’nin Halep kentinde cihatçılar hükümet kontrolündeki bölgede bulunan bir okulu bombaladı. Saldırıda 7 öğrenci ve bir kadın hayatını kaybederken, saldırının Furkan mahallesinden yapıldığı duyuruldu. SANA’nın haberine göre saldırıda en az 32 kişi yaralandı. Cihatçıların hedef gözetmeksizin hükümet kontrolündeki bölgelere havan atışı yaptığı biliniyor.

***

AOUN: Esad düşerse Suriye ikinci Libya olur

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aoun, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın yenilmesi durumunda Suriye'nin "ikinci Libya'ya dönüşeceğini" söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aoun, Suriye'ye yönelik açıklamada bulundu. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın yenilmesi durumunda Suriye'nin "ikinci Libya'ya dönüşeceğini" söyledi. Libya'da Muammer Kaddafi'nin NATO müdahalesiyle birlikte yenilmesinin ardından, ülke cihatçı grupların eline geçmiş, IŞİD ve El Kaide üssüne dönüşmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.