1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yusuf Uzun: “Beylikdüzümüze Gözümüz Gibi Baktık”
Selahattin Demirtaş'tan Mesaj, "Allah Büyüktür..!"

Selahattin Demirtaş'tan Mesaj, "Allah Büyüktür..!"

Depremin neden olduğu enkazdan birlikte çıkacağız mesajı veren HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hiç kimseden de korkmayın. Özgürlük hepimiz için her zamankinden yakındır" dedi.

A+A-

Edirne'de tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu kez depremle ilgili sesli mesaj paylaştı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, eşi Başak Demirtaş'ın sosyal medya hesabından duyurduğu paylaşımda Selahattin Demirtaş, "Birbirimize sarılıp, el ele verip bu enkazın altında beraberce çıkacağız” dedi. Demirtaş mesajını "Hiç kimseden de korkmayın. Özgürlük hepimiz için her zamankinden yakındır. Allah büyüktür" diye bitirdi.

'SÖZLERİME DİKKAT EDEREK KONUŞUYORUM'

Demirtaş’ın mesajında, "Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır; yaralılara acil şifalar diliyorum. Herkese, hepimize büyük geçmişler olsun diyeceğim ama bu acıların öyle kolay geçmesi mümkün değil. Enkaz altında insanlarımız canlı ya da cansız halen çıkarılmaya beklerken sözlerime dikkat ederek konuşuyorum."

"Doğrusu kendimi zor tutuyorum. Deprem öncesinde ve sonrasında yaşanan yönetim rezaletini günlerce konuşsak yine de eksik kalır. Fakat şu anda acilen sürdürmemiz gereken bir şey var. O da dayanışmayı ve yardımlaşmayı kesmemek, sürekli büyütmek. Bunca tarifsiz acının içinde içimi ısıtan bir şey var ki kimin kim olduğuna bakmadan herkesin birbirini insan olarak görüp milyonlarca kişinin yardım için seferber olmasıdır. Umut tam da buradadır işte.

'BU ENKAZIN ALTINDA BERABERCE ÇIKACAĞIZ'

Birbirimize sarılıp, el ele verip bu enkazın altından beraberce çıkacağız. Hatay, Maraş, Adıyaman, Malatya, Antep, Diyarbakır, Urfa, Kilis, Osmaniye, Adana’ya kadar ağır travma ve büyük yıkım yaşayan halkımıza tüm kalbimle selam, sevgi, saygılarımı iletiyorum. Günlerdir acılar içinde onların mücadelesini izliyor ve dua ediyorum. Kalbim deprem bölgesindeki halkımızla, elinden geleni yapanlarla birlikte atıyor.

"Bu arada sessizce köy köy dolaşıp yardım organize eden, malzeme dağıtan bütün gönüllülere, özellikle HDP’li partili arkadaşlarıma, sanatçılara, belediyelere, meslek odalarına, sendikalara da selam gönderiyorum. Hepsini yürekten kutluyorum. Büyük bir dayanışma gösteren ayrımsız herkese minnet duymamız gerekir."

'HİÇ KİMSEDEN DE KORKMAYIN'

"Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından yardıma koşan kurtarma ekipleri başta olmak üzere tüm gönüllülere, karşısındakinin siyasi görüşüne bakmadan elini uzatan ülkemizin güzel insanlarına, umutlarımızı diri tuttukları için teşekkür ediyorum. Kimse merak etmesin. Devran hiç durmadı, halen dönüyor. Hiç kimseden de korkmayın. Özgürlük hepimiz için her zamankinden yakındır. Yılmadan, yorulmadan, dayanışmaya, kötülüğe karşı mücadele etmeye devam edelim. Elbet, refaha, düze çıkacağımız günler de gelecek. Allah büyüktür."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler