1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Öldürüldü
Demirtaş’tan Gülmen ve Özakça’ya Çağrı

Demirtaş’tan Gülmen ve Özakça’ya Çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya yazdığı mektupta, açlık grevine başlama ve bitirme kararının özgür iradelerine tabi olduğunu vurguladı ve açlık grevini bitirmelerini rica etti.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açlık grevlerini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya bir mektup yazdığını duyurdu.

Mektupta Gülmen ve Özakça’nın direnişini anlamlı bulduğunu ifade eden Demirtaş, yaşanan hukuksuzluklar ile adaletsizlikler karşısında etkili bir karşı koyuş oluştuğunu vurguladı ve halkın büyük bir kesiminin dayanışma içerisinde olduğunu gözlemlediğini ifade etti.

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevini bitirmesini rica etti.

Demirtaş mektubunda, "Açlık grevine başlama ve bitirme kararı sizlerin özgür iradesine tabi. Bununla birlikte milyonların iradesini temsil eden bir siyasetçi dostunuz olarak açlık grevini sonlandırmanızı rica ediyorum” dedi.

Gülmen ve Özakça hakkında

Nuriye Gülmen 6 Ocak 2017'de yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında ilan edilen 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edildi. 

Semih Özakça 29 Ekim 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Mardin'deki öğretmenlik görevinden ihraç edildi.

Gülmen 9 Kasım 2016'dan, Özakça 23 Kasım 2016'dan beri oturma eylemi yapmak üzere Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önündeydi.

9 Mart 2017'de açlık grevine başladılar.

Ankara'da İnsan hakları Heykeli'nin bulunduğu Yüksel Caddesi'nde işlerine iade talebiyle başlattıkları direniş eylemi boyunca defalarca gözaltına alınıp bırakıldılar.

En son 22 Mayıs'ta gözaltına alındılar, 23 Mayıs'ta tutuklandılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.