1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bahçelievler Mahallesi Halk Meclisi’nden “Hoş Geldin Bahar” Etkinliği
Demirtaş ve Önder’in Hapis Cezasını Onadı

Demirtaş ve Önder’in Hapis Cezasını Onadı

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder hakkında ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçu kapsamında verilen hapis cezaları İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nce onandı.

A+A-

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder hakkında ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçu kapsamında verilen hapis cezaları İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nce onandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Demirtaş'ın serbest bırakılması yönünden verdiği kararın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Biz de karşı hamlemizi yaparız' demişti. Bölge Adliye Mahkemesi'nin Demirtaş ve Önder'e verilen cezayı onaması avukatlar tarafından 'Demirtaş'ı içeride tutmanın formülü bulundu' şeklinde yorumlandı.

CEZALAR ONANDI

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, HDP eski Ankara Vekili Sırrı Süreyya Önder'e ise 3 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Demirtaş ve Önder’in avukatları karara itiraz etmişti. Demirtaş ve Önder'e verilen cezayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Demirtaş ve Önder hakkında verilen cezaları onadı. Böylece cezalar kesinleşmiş oldu.

ERDOĞAN, 'KARŞI HAMLEMİZİ YAPAR, İŞİ BİTİRİRİZ' DEMİŞTİ

Selahattin Demirtaş hakkında AİHM'in verdiği kararın ardından konuşan Erdoğan, kararı tanımayacaklarını belirterek, "AİHM'in verdiği kararlar bizi bağlamaz. Biz karşı hamlemizi yapar, işi bitiririz" demişti.

DEMİRTAŞ, 'ERDOĞAN'IN HAMLESİ BU KARARI HIZLANDIRMAK' DEMİŞTİ

Selahattin Demirtaş'ta cezaevinden avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın 'hamle' ile kast ettiği şeyin, kendisi ile Sırrı Süreyya Önder hakkındaki bir başka mahkeme kararını hızlandırma adımı olduğunu söylemiş ve "Açık bir siyasi müdahale söz konusu" demişti.

AVUKATLAR 'FORMÜLÜ' ÖNCEDEN AÇIKLAMIŞTI

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Demirtaş'ın avukatları AİHM kararı uyarınca Demirtaş'ın tutuklu yargılandığı dosyadan tahliye edilmesi zorunluluğuna karşılık, cezaevinden çıkmaması için formüller arandığına dikkat çekmişti. Avukatlar, bu formülün Cumhurbaşkanının 'hamlemizi yapar, işi bitiririz' cümlesi ile somutlaştığı ve 2. Ceza Dairesi'nin bu dosyayı olağandışı bir usul ile incelemeye aldığını belirtmişti. Avukatlar, "Edindiğimiz bilgiler, sözü edilen 'karşı ve işi bitirici hamle'nin, Sayın Demirtaş'a, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 4 yıl 8 aylık hapis cezasının onanması ve bu suretle AİHM'in kararını boşa çıkarmak olduğu anlaşılmıştır. Bu dosya, 25 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine ulaşmış, bu dosyadan önce inceleme sırası bekleyen yüzlerce dosya olduğu halde, AİHM toplantı tarihinden hareketle bu dosya, daire tarafından 19 Kasım 2018 tarihinde incelemeye alınmıştır" demişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler