1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demirtaş Sağlık Kontrolünden Geçirildi
Demirtaş Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Demirtaş Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Demirtaş, kalp rahatsızlığı nedeniyle cezaevi revirinde muayene edildikten, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen hafta kalp rahatsızlığı nedeniyle cezaevi revirinde muayene edildikten sonra bu gece sıkı güvenlik önlemleri altında Edirne F Tipi’nden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.
Diyarbakır’da 4 Kasım günü tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konulan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, geçen hafta kalp rahatsızlığı nedeniyle cezaevi revirinde muayene edildikten sonra bu gece saat 22.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Demirtaş, hastanenin hükümlü ve tutuklu giriş kapısından içeriye alınırken, jandarma çevresinde adeta etten duvar ördü.

KALP MUAYENESİ YAPILDI
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde kroner kalp muayenesi yapılan Demirtaş'ın EGK'si çekilerek, kan tahlili de yapıldı. Hastanede yaklaşık 40 dakika kalan Demirtaş, ring aracıyla yeniden sıkı güvenlik önlemleri altında F Tipi Cezaevi'ne götürüldü. 
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, geçen hafta Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili "Demirtaş cezaevinde kalp spazmı geçirmiştir. Eş Genel Başkanımızın sağlık durumuna ilişkin kaygılarımız var. Demirtaş'ın daha önce de kalp rahatsızlığı geçirdiğine dair raporlar olmasına rağmen gerekli sağlık hizmetinden mahrum bırakılıyor. Demirtaş'ın muayenesinin uygun bir hastanede, tarafsız doktorların denetiminde yapılması için Tabipler Birliği'ne başvuracağız" açıklamasında bulunmuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.