Demirtaş Cezaevinden Şiir Gönderdi

Demirtaş Cezaevinden Şiir Gönderdi

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, cezaevinde kaleme aldığı şiir yayınlandı: “Sen de yak gemileri, daha güzel yak.”

A+A-

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, cezaevinde kaleme aldığı şiir yayınlandı: “Sen de yak gemileri, daha güzel yak.”

HDP’nin resmi Twitter hesabından paylaşılan Demirtaş’ın şiiri şu şekilde;

“Bazen soğuk oluyor burası

Üşüme sırası

Bana gelince

Birer birer yakıyorum boş kelimeleri

En çok da

Umutsuzluk yanarken

Isıtıyor yüreğimi

Daha iyi olacak

Daha güzel

Sen de yak gemileri

Daha güzel yak.”

Eş başkanlar dahil 12 vekil tutuklu

Eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, 4 Kasım’da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ile Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Demirtaş ve Yüksekdağ’la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklanmıştı. İki gün sonra da Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklanmıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca da Ankara’da gözaltına alınmalarının ardından 12 Aralık’ta tutuklanmıştı. Böylece tutuklu vekil sayısı 12’ye yükselmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.