1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Numan Kutulmuş’tan Amasya’da Açıklama
DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayları Belli Oldu!

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayları Belli Oldu!

DEM Parti'nin 31 Mart'taki seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

A+A-

DEM Parti'nin 31 Mart'taki seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde gösterecekleri adayların bir kısmını açıkladı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; DEM Parti'nin İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. Partinin resmî İBB adayı ise Meral Danış Beştaş olarak belirlendi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin yerel seçimlerde göstereceği adaylara dair genel merkezde düzenlediği basın toplantısında; DEM Parti'nin 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe belediye eş başkan adaylarını açıkladı.

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. Partinin resmî İBB adayı ise Meral Danış Beştaş olarak belirlendi. Oy pusulasında Beştaş'ın adı yer alacak.

16 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYLARI

  • Antalya / Kemal Bülbül ve Nesibe Bahadır, Bursa / Kasım Yıldırım ve Bilmez Erboğa, Denizli / Cevahir Kayar ve Hanifi Yıldırım, Diyarbakır / Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun, Eskişehir / Gamze Toprak ve Suat Başaraner, K.Maraş / Fatma Şıkyürek ve Ali Ardıç, Kayseri / Remziye Erener ve İhsan Sarıyar, Konya / Gülbahar Gündüz ve Bülent Kılıç, Malatya / Sevim Şimşek Bayram ve Abdulvahap Ekim, Mardin / Devrim Demir ve Ahmet Türk, Ordu / Zeynep Toptaş Yılmaz ve Necmettin Durmuş, Sakarya / Engin Güleser ve Emine Melis Tantan, Samsun / İnci Aydın ve Hasan İlten, Trabzon / Leyla Üzüm ve Samedin Gündoğan, Van / Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan.

40 İLİN BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYLARI

  • Afyonkarahisar / Zehra Yalçın ve Sezer Erikli, Ağrı / Hazal Aras ve Memet Akkuş, Aksaray / Hanife Gedik Başer ve Azad Demirağ, Amasya / Güvercin Ünaldı ve Reşit Güneç, Artvin / Fatma Biçer ve Levent Serhan, Bartın / Leyla Danış ve Kemal Eroğlu, Batman / Gülüstan Sönük ve Mehdi Öztüzün, Bayburt / Tülay Kılınç ve Recep Özmen, Bilecik / Züleyha Çengel ve Ömer Ege, Bitlis / Sümeye Kızıltepe ve Enver Barin, Bolu / Birsen Baş ve Veli Saçılık, Burdur / Fatma Arslan ve Tamer Kaş, Çanakkale / Canan Aytaç ve Çetin Avcı, Çankırı / Azize Akoğlu ve Veysel Yıldırım, Düzce / Ayfer Fatma Çelik ve Zabit Vurdu, Edirne / Aylin Hacaloğlu ve Mevlüt Aykoç, Erzincan / Elmast Tolmaç ve Birhat Onuk, Giresun / Feride Kızgit ve Ümit Bozan, Gümüşhane / Gülşen Işık ve Abdulsamed Gültekin, Hakkari / Viyan Tekce ve Mehmet Sıddık Akış, Iğdır / Nejla Kum ve Mehmet Nuri Güneş, Isparta / Meral Karakuş ve Nizam Aktepe, Karabük / Emine Kaya ve Adnan Aksu, Kars / Arzu Savaş Derman ve Kenan Karahancı, Kastamonu / Hatice Uçar ve Yakup Akyol, Kırıkkale / Şehmiran Güneş ve Razi Taşkın, Kırklareli / Arzu Fırat ve Adnan Aydın, Kırşehir / Kadriye Turan ve Cemil Akkaş, Kütahya / Sibel Temel ve Hakan Etemoğlu, Nevşehir / Helin Elif Geyik ve Erdem Eren Bektaş, Niğde / Başak Caner Aktaş ve Hacı Zırığ, Rize / Nurettin Aydın ve Semanur Akar, Siirt / Safiye Alağaş ve Mehmet Kaysi, Sinop / Filiz Yalçın ve Erol Aydemir, Sivas / Semiha Şahin ve Cemal Pir, Tokat / Dilber Demir ve Reşat Yıldız, Uşak / Azize Karadağ ve Ahmet Ak, Yalova / Songül Hacıoğlu Dağ ve Cengiz Topbaşlı, Yozgat / Merve Eylül Bütün ve Bager Aşkın, Zonguldak / Çağla Özgençtürk ve İbrahim Nebioğlu.

3 İLÇENİN BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYLARI

  • Mersin - Akdeniz / Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, Konya - Cihanbeyli / Eylül Yaylacı ve Hasan Ateşci, Konya - Kulu / Özdemir ve Bekir Karakurt.

"KİMSEYE REST VEYA JEST YAPMIYORUZ"

Doğan, adayları açıkladıktan sonra "Kaybettirmek ya da kazandırmak seçeneklerine sıkıştırılamayacak kadar güçlü ve tecrübeli bir siyasi hareketiz. Kimseye rest veya jest yapmıyoruz. Her şeyi şeffaf şekilde ortaya koyuyoruz. Bir parti kendini güçlü hissetsin diye değil, halklar kendini daha güçlü ve barış halinde yaşasın diye mücadele ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Geçen hafta yapılan MYK toplantısında alınan kararları hatırlatan Ayşegül Doğan, bütün kararları ülkenin farklı yerlerindeki halk buluşmalarından gelen talepler doğrultusunda aldıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.