1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Hadis Okuma Kampı’ Bu Yıl Selahattin Eyyübi Camii’nde Düzenlendi
DEM Parti’nin Diyarbakır’daki Gençlik Kongresi’ne Soruşturma

DEM Parti’nin Diyarbakır’daki Gençlik Kongresi’ne Soruşturma

Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti Gençlik Meclisi’nin kongresine dair "suçu ve suçluyu övme" ve "örgüt propagandası" suçlarından soruşturma açıldığını açıkladı.

A+A-

Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti Gençlik Meclisi’nin kongresine dair "suçu ve suçluyu övme" ve "örgüt propagandası" suçlarından soruşturma açıldığını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, bugün Diyarbakır’da 1. Olağan Kongresi'ni düzenledi.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, kongrede Abdullah Öcalan ve 
PKK lehine sloganlar atıldı. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve çok sayıda milletvekilinin yanı sıra kentteki sivil toplum örgütlerinden de temsilcilerin katıldığı kongre hakkında soruşturma başlatıldı.

BAKAN TUNÇ AÇIKLADI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada toplantıya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

"Bugün DEM Parti tarafından 'Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi' adı altında Diyarbakır'da organize edilen toplantı ile ilgili 'suç ve suçluyu övme', 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir."

42 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kongreyle ilgili şu ana kadar 42 kişinin, polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde 24 Aralık 2023 tarihinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen Parti Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi'nde yasalara aykırı biçimde eylem yapan, polise taş atan ve mukavemette bulunan 42 şahıs gözaltına alınmıştır. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında adli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.