1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars'ta Newroz Coşkuyla Kutlandı
DEM Parti'den Çağrı.. Demokratik Değerlere Sahip Çıkma Zamanı!

DEM Parti'den Çağrı.. Demokratik Değerlere Sahip Çıkma Zamanı!

DEM Parti Kars İl Örgütü, Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyumu protesto ederek Kağızman, Digor ve Dağpınar’da basın açıklamaları düzenledi. 

A+A-

DEM Parti Kars İl Örgütü, Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyumu protesto ederek Kağızman, Digor ve Dağpınar’da basın açıklamaları düzenledi. 

Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyum karşıtı eylemlerle, halkın seçtiği iradenin üstüne konulan bu gölgenin kaldırılması talep edildi.

DEM PARTİ KARS İL ÖRGÜTÜNDEN KAYYIM PROTESTOSU 

    ◦    Halk iradesine vurulan bu darbeden derhal vazgeçilmelidir

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars İl Örgütü, Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyumun protesto edilmesi amacıyla Kağızman, Digor ve Dağpınar ilçelerinde basın açıklamaları gerçekleştirdi. 

dem-parti-006.jpeg

HAKKARİ’DE SİYASETÇİLER ABLUKA ALTINDA

    ◦    Sokaktan çıkışa izin verilmiyor

DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun’un da katıldığı basın açıklamalarında, Hakkari’de siyasetçilerin abluka altında olduğu ve sokaktan çıkışların izne tabi tutulduğu belirtildi. 

Açıklamada, halk iradesine yapılan bu müdahalenin kabul edilemez olduğu vurgulandı ve derhal bu darbe niteliğindeki uygulamalardan vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.

DEM PARTİ KARS İL EŞBAŞKANI SEYFETTİN GÖNEL: HALKIN İRADESİ GASP EDİLEMEZ 

    ◦    Demokrasiden yana herkesi bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz.

DEM Parti Kars İl Eşbaşkanı Seyfettin Gönel, 03 Haziran’da gözaltına alınan Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın durumuna dikkat çekti. 

Gönel, kayyum atamalarının halkın iradesine yapılan bir müdahale olduğunu ve bu durumun demokrasiye zarar verdiğini ifade etti. 

Ayrıca, geçmişte kayyum atanan belediyelerde yaşanan yolsuzluk ve zararların, bu zihniyetin sonuçları olduğunu belirtti ve halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Seçilmiş belediye başkanının serbest bırakılması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.