1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. DEM Parti, 'Ölüm Siyasetine Karşı Yaşamı Savunuyoruz!'
DEM Parti, 'Ölüm Siyasetine Karşı Yaşamı Savunuyoruz!'

DEM Parti, 'Ölüm Siyasetine Karşı Yaşamı Savunuyoruz!'

DEM Parti, Eş Genel Başkan Tuncel Bakırhan'ın önceki gün yaptığı konuşmalarının çarpıtıldığını belirterek bir açıklama yayınladı. 

A+A-

DEM Parti, Eş Genel Başkan Tuncel Bakırhan'ın önceki gün Tunceli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmalarının çarpıtıldığını belirterek bir açıklama yayınladı. 

"Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, mutluluk olur" diyen Bakırhan'ın sözlerinin "Kürt sorununun çözümsüzlüğünün çatışmalara yol açtığı gerçeğini dile getirmek" olduğu belirtildi.

ÖLÜM SİYASETİNE KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORUZ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) siyasetinin ölümü savunanların tam aksine yaşam siyaseti olduğu, bugün yaşanan can kayıpların sorumlusunun ise çözümsüzlükte ısrar edenler olduğu vurgulanan açıklamada, "Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan’ın bugün Dersim İl Kongremizde yaptığı konuşma bağlamından koparılarak, çarpıtılmıştır. Eş Genel Başkanımızın ifade ettiği Kürt sorununun çözümsüzlüğünün çatışmalara, can kayıplarına ve krizlere sebep olduğu gerçeğidir.Ölümü, çatışmaları, savaşı savunanlara karşı partimizin siyaseti yaşam siyasetidir. Bugün yaşanan can kayıplarının sorumlusu Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar eden, sorunları askeri yollarla çözmeye çalışanlardır.

'HERKESİ BU HAKSIZ SAVAŞA KARŞI DURMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Bu ülkedeki tek bir canımızın yitirilmemesi için mücadele yürütüyoruz. Herkesi de şiddet dilinden vazgeçerek barışı savunmaya, yürütülen bu haksız savaşa karşı durmaya çağırıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan'ın çarpıtılan konuşmasını dikkatinize sunuyoruz, “Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim’de ne Türkiye’de huzur, umut, demokrasi olur. Hep birlikte, elbirliğiyle bugün hükümete ve devlet aklına çağrı yapmak istiyoruz: Bu gencecik çocuklar yaşamını yitirmesin. Kürtlerin, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı anayasal güvence altına alınsın.” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.