1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Atatürk’ün Kars’a Gelişinin 91. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı
Tülay Hatimoğulları Kars'tan Seslendi... 'Kars Demek Dem Demek'

Tülay Hatimoğulları Kars'tan Seslendi... 'Kars Demek Dem Demek'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, partisinin düzenlediği halk buluşmasına katıldı.

A+A-

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kars'taki halk buluşmasında konuştu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, partisinin düzenlediği halk buluşmasına katıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kars'ta parti binası önünde düzenlenen halk buluşmasında konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Ardahan’ın ardından Kars'ta düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

'KARS DEMEK DEM DEMEK'

Hatimoğulları, "Bugün bütün farklı halklara ve inançlara ev sahipliği yapmış olan Kars’tayız. İşte Kars demek DEM demek. Çünkü DEM, tıpkı Kars gibi bütün farklı halkların ve inançların bir arada siyaset yaptığı bir partidir. Onlar bizleri hapsetmeye çalışsalar da bizler sınırlarımızı, onların çizdiği sınırları kıra kıra, aşa aşa buradayız. DEM, Kars’a; Kars, DEM’e yakışır. Şimdi DEM zamanı" dedi. 

dem-parti-004.jpg

'BUNLAR DİLLERE VE HALKLARA DÜŞMAN'

Herkesin büyük bir özveri ile çalışmalara katılması gerektiğini ifade eden Hatimoğulları, "Çalışmalara sarılacağız, girmedik ve çalmadık kapı bırakmayacağız. Kars’ta AKP iktidarı belediyeyi küçük ortağı olan MHP’ye bıraktı. Öyle bir anlaşma yaptılar. Bakın küçük ortak büyük ortakla birlikte el ele vererek, Türkiye’de ve Kürdistan’da Kürtlere düşmanlık yapıyor. Bütün halklara düşmanlık yapıyorlar. Dün Dünya Anadil Günü'ydü. Meclis'te milletvekillerimiz kendi anadilleriyle selamla yaparken MHP Meclis Başkanvekili Kürtçe, Arapça, Ermenice, Süryanice konuşulduğunda, mikrofunu kapattı. İşte bunlar halklara bu kadar düşman. İşte bunlar dillere bu kadar düşman. Bunlara değil oy vermek selam bile vermemek gerekiyor. Kars bunu çok iyi biliyor, Kars bunu başaracak” diye konuştu. 

EKONOMİK KRİZ

AK Parti’nin ekonomi politikalarına değinen Hatimoğulları, “AKP iktidarı gittiği her yerde diyor ki 'biz ekonomiyi uçurduk, yoksul kalmadı bu ülkede.' Ama hiçbir adayı kolay kolay bir pazar yerini, bir esnafı gezemiyor. Çünkü protestolarla karşılaşıyorlar. Sadece daha önce örgütledikleri, ‘bizim adaylarımız gelecek sakın ha sakın yoksulluktan bahsetmeyin’ diye telkinde bulundukları esnafları ziyaret edebiliyorlar. Oysa gittikleri her yerde halkın ne kadar açlıkla karşı karşıya kaldığını gayet iyi biliyorlar. Bugün sarayda oturanlar ekmeğin fiyatını bilmiyor. Onlar ekonomiyi uçurdu, ama uçurumdan aşağıya uçurdu. Kars’ın en temel geçimi hayvancılık ve tarım üzerine dayalıdır. Burada hayvancılığa doğru düzgün bir teşvik yok. Biz Kars, Ardahan, Iğdır bölgesinde çalışmalarımızı yürütürken esnaftan gelen en büyük eleştiri, yem fiyatlarının yüksek olması, mazot fiyatlarının yüksekliğidir. İşte bunlar Kars’a bunu uygun gördüler. Açlığı, yoksulluğu uygun gördüler. Belediye ekibimiz, buranın ekonomisinin kalkınması için buralara yatırımın yapılmasını sağlayacak. Kooperatifleşme sistemini yerine getirecekler. Belediyemize kayyım atayan anlayışa karşı halkın belediyesini yönettiği bir belediyecilik anlayışıyla belediyeyi yöneteceğiz. Hiçbir mahallemizde kültür ve sanat merkezi, gençlik merkezi, kadın merkezleri, taziye evleri eksik kalmayacak” dedi. 

KÜRÇE YASAĞINA TEPKİ

Hatimoğulları, belediyeye kayyım atanmasına da tepki göstererek, şöyle devam etti: "Kentimize kayyım atandı, kayyım Kürtçe tabelayı söktü, kadın merkezlerimizi kapattı, eşbaşkanlık sistemimizi hedef aldı. Bizler belediyelerimizi yeniden alacağız, halkımızla birlikte belediyelerimize dört elle sımsıkı sarılacağız. En büyük cevabı siz değerli halkımızla birlikte kayyımcı zihniyete karşı vereceğiz. Belediyelerimize kayyım atayanlara ve onların küçük ortaklarına Kars oy verir mi? Anadil gününde Kürtçeyi ve bütün dilleri yasaklayan anlayışa Kars oy verir mi? Kadınları yok sayan eşbaşkanlık sistemini hedef alan kadın kurumlarını kapatan bir zihniyete Kars oy verir mi? İhaneti kuşanan, ihanet siyaseti giyinen ve gelip ‘ben Kars’ın adayıyım’ diyenlere Kars oy verir mi? Biz oylarımıza demokratik belediyecilik anlayışına, halkın yoksulluğundan anlayışına oylarımızı vereceğiz. Oylarımız elbette DEM Parti'ye Kars DEM’e, DEM Kars’a çok yakışır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.