1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. DEM Parti, Birçok Merkezde 'Ön Seçim' Gerçekleştiriyor
DEM Parti, Birçok Merkezde 'Ön Seçim' Gerçekleştiriyor

DEM Parti, Birçok Merkezde 'Ön Seçim' Gerçekleştiriyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), birçok kentte büyükşehir ve belediye eşbaşkan adayları ile meclis üyelerini belirlemek amacıyla halk oylaması/ön seçim gerçekleştiriyor. 

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), birçok kentte büyükşehir ve belediye eşbaşkan adayları ile meclis üyelerini belirlemek amacıyla halk oylaması/ön seçim gerçekleştiriyor. 

DEM Parti, Van, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Bingöl ve Bitlis kentlerinde büyükşehir, il ve ilçe belediye eş başkanları, belediye ve il genel meclis üyelerini belirlemek için birçok merkezde sandıklar kurdu.

dem-parti-001.jpeg

Sandık başlarına giden partililer, doğru ve yerinde bir karar olarak değerlendirdikleri halk oylamasına dair, "Gönlümüzden geçen adayı seçmenin mutluluğunu taşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

DEM Parti tarafından ön seçim süreciyle ilgili şu bilgiler verildi: "Ön seçimlerde adayların seçilmesi için yüzde 50+1 şartı aranacak. Bu çoğunluğun yakalanamaması halinde ilgili yerlerde bir sonraki gün ikinci tur seçim yapılacak. Delegelerin oy verirken eşit temsil nedeniyle bir kadın ve bir erkek adaya oy vermesi gerekiyor.

Ön seçim yapılan merkezlerin tamamında genel seçim havası hakim. Delegeler aday adayları arasında seçim yapmanın ötesinde, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde kentleri yönetecek adayı belirlediklerini ve bunun heyecanını yaşadıklarını ifade ediyor. Ayrıca doğrudan demokrasi yönteminin kalıcı hale gelmesi taleplerini dile getiriyor. Katılımcıların çoğu hem ön seçimi hem de yapılacak olan yerel seçimleri iradelerine yönelen kayyım saldırılarına meydan okumak olarak da yorumluyor.

'BAZI BÖLGELERDE SEÇİMLER ERTELENDİ'

Tamamı demokratik yarış havasında geçen ön seçimlerde tek olumsuzluk ise hava şartları nedeniyle yaşandı.

Van’ın Muradiye, Çaldıran, Özalp, Saray, Gürpınar ilçeleri ile Hakkari’nin Gever ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası köy yollarının kapanması nedeniyle bugün yapılması planlanan ön seçimler ertelendi.

Ön seçim öncesinde, başta Seçim İşleri Komisyonumuz ve Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuz olmak üzere bütün parti birimlerimizin katılımıyla yoğun bir hazırlık süreci yürütüldü. Parti üyeleri, parti tabanını oluşturan aileler, demokratik siyasete emek vermiş insanlar ve ilgili kentlerdeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan delege listeleri oluşturuldu ve bu listeler ön seçimlere 3 gün kalıncaya kadar itiraz için askıya çıkarıldı.

'PARTİMİZ, ADAYLAR ARASINDA EŞİT MESAFEDE DURDU'

Ön seçim yapılan bütün yerlerde ön seçimin alt yapısı iki turlu seçim yapılma ihtimaline göre hazırlandı. Partimiz, adaylar arasında eşit mesafede durulması ve delegelerin hiçbir şekilde yönlendirilmemesi ilkesini hem benimsedi hem de bunu ilgili herkese ilan etti."

DEM Parti ayrıca ön seçimlerde yaklaşık 3 bin aday adayı, il genel meclisi ve belediye meclis üyesinin yarıştığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler