1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kosovalı Gencin Böbreğinden Bir Kavanoz Dolu Taş Çıktı!
DEM Parti Batman Adayı Öztüzün'den Tepki... Hedef Gösteriliyorum!

DEM Parti Batman Adayı Öztüzün'den Tepki... Hedef Gösteriliyorum!

Batman Petrolspor maçını izlediği tribünde yanına gelen HÜDA PAR adayı ile fotoğrafı yayımlanan DEM Parti Batman Belediye Eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün, sosyal medyadan yayımladığı video ile  eleştirilere yanıt verdi.

A+A-

Batman Petrolspor maçını izlediği tribünde yanına gelen HÜDA PAR adayı ile fotoğrafı yayımlanan DEM Parti Batman Belediye Eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün, sosyal medyadan yayımladığı video ile  eleştirilere yanıt verdi.

Batman Petrolspor maçını izlediği tribünde yanına gelen HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı ile yan yana fotoğrafı çıkan DEM Parti Batman Belediye Eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün, günlerce eleştirilerin hedefi olmuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü, fotoğraf hakkında inceleme başlatıldığını duyurmasına rağmen, günlerdir incelemenin ne aşamada olduğu ile ilgili açıklama yapılmaması üzerine; Mehdi Öztüzün, X hesabından video çekerek, fotoğrafın nasıl çekildiğini, sonrasında neler yaşandığını anlattı.

Öztüzün’ün konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Bu fotoğraf olayı hakkında halkımızı ve kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadık. Ben Petrolspor maçlarına gitmeye çalışıyorum. 15 gün önceki maça da gittim, iyi bir ilgiyle de karşılaştık. İl eş başkanlarının maça gideceğimden haberi vardı. Maçtan bir gün önce eş başkan adayı Gülistan Sönük kendisinin de maça gelmek istediğini söyledi. Gençlerle konuştum, “o gelmezse ben de gelmem” dedim. Saat 07.30’da arkadaşımızı aradım, telefona cevap vermedi. Halen de geri dönmüş değil. Ondan sonra Bağlar Mahallesi gençleri ile beraber kalabalık bir şekilde stadyuma giriş yaptık. Taraftarın büyük ilgisi ile karşılaştık. O ara Serkan Ramanlı protokol tribününde oturuyordu. Biz maç izlemeye devam ettik. Sonra Serkan Ramanlı yanımıza geldi, sonra öyle bir fotoğraf çıktı.

İL YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

İl yönetimim benden olayın nasıl olduğu ile ilgili açıklama dahi almadan, açıklama yapıyor. Ben o mesaj X’te gördüm. Ben bu partinin adayıyım. Hiç benimle konuşmadan beni hedef gösteren bir yazı yayınladılar. Sonra görüştük, “Bunu düzeltiriz” dediler. Sonrasında genel merkezdeki sözcüsü arkadaş (Ayşegül Doğan) “Bu bir fotoğraf karesinden ibaret değil” dedi. Burada o dönemi yaşayanlardan biriyim. O acıyı ve ölüm korkusunu yaşayanlardan biriyim. 90’lı yıllarda ben avukatlık yapıyordum. O dönemi iyi bilenlerden biriyim. O dönemlerin tekrar yaşanmaması içinde sorumluluk gereği çok da konuşmayan biriyim.

batman.jpg

‘MUHATAP BULAMIYORUZ’

Arkadaşların haklı eleştirileri var, bu konu sosyal medya üzerinden tartışılmamalı. Fakat bu konuda muhatap bulamıyoruz. 13’üncü güne girdik, henüz söylemelerine rağmen (il başkanlığı) düzeltme, yeni bir açıklama yapılmadığından iç tartışmaları burada tartışma ihtiyacı duyduk. Bu konuda yani, eleştirilerinde de arkadaşlar haklı, ancak muhatap bulamıyoruz. Bozmak için muhatap çok, bir tweet atılıyor, hedef gösteriliyor. Kimse arkasında durmamasına rağmen halen duruyor yerinde. Bununla ilgili bir açıklama, soruşturma mıdır, sonuçlandırdınız mı? Ben sizin adayınızım, “Problem yok” açıklaması çok zor olmamalı. Günlerce bunu tartıştık. En son mecburiyetten halkımızı bilgilendirme ihtiyacı hissettiğimizden dolayı, sosyal medyayı kullanmak zorunda kaldık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler