1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan'dan AB'ye: Ne Kadar Ekmek O Kadar Köfte
DBP’nin Yeni Eş Genel Başkanları Belli Oldu

DBP’nin Yeni Eş Genel Başkanları Belli Oldu

DBP’nin yeni Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır oldu.

A+A-

5. Olağan Kongresi’ni gerçekleştiren Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) yeni Eş Genel Başkanları belli oldu. 

Dünya Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede eş genel başkanlığına Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır aday oldu.

Kongrede karşılarına başka aday çıkmayınca Aydeniz ve Bayındır, DBP’nin yeni Eş Genel Başkanları oldu.

ÇİZGİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYCEĞİZ’

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kürsüye çıkan yeni Eş Genel Başkanlardan Saliha Aydeniz, “Direniş ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün Türkiye‘de Ortadoğu’da da ve özellikle Kürdistan’da Kürtler üzerinde kirli bir savaş var. Bilsinler ki biz halklarımızın için 4 parça Kürdistan’da bütün dünyada örnek olacak şekilde bir direniş sergileyeceğiz. Sizin bildiğiniz gibi AKP ve MHP işbirliği bizim halkımızın üzerindeki saldırılar sürüyor. İstiyorlar ki bizi kadınları duruşunu sindirmek istiyorlar. Ama biz halklarımız için çizgimizden taviz vermeyeceğiz” dedi.

Aydeniz, şunları ifade etti: “Ortadoğu ve Kürdistan’da önemli bir tarihten geçiyoruz. Bugün aldığımız karar bu ruha uygun. Bunun için biz halkımızla sokaklarda cezaevinde arkadaşlarımız nasıl direniyorsa biz de partimizle, halkımızla, demokratik-ulus ve demokratik toplumu inşa etmek için çalışmalarımızı ona göre sürdüreceğiz. 4 parça Kürdistan da ulusal birlik olması gerekli. Bunu yükseltmemiz lazım. Halkımız bize bunu buyuruyor. Başarı bizim olacak. Sonu muhteşem olacak.”

Keskin Bayındır ise, “Kürtlerin üzerinde büyük bir baskı var. Biz de buna göre mücadelemizi sürdüreceğiz. Yükümüzün ağır olduğunu biliyoruz. Bu gün den itibaren arkadaşlarımızın bize bıraktığı bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. Kürtlerin ulusal birlik hasreti var bunun için bizim omuzlarımızda büyük bir yük biniyor. Bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler